Vineri, 29 martie 2024 - 12:52:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tiberiu Uşeriu, un erou modern al României


17 martie 2018

Românul Tiberiu Uşeriu a câştigat, pentru a treia oară la rând, ultra-maratonul arctic Ultra 6633, ajungând la ultimul punct de control, la Toktoyaktuk, la peste 600 de kilometri de la punctul de plecare, după 173 de ore de efort extraordinar.

Uşeriu (44 de ani) a avut de înfruntat condiţii extreme de temperatură la maratonul din nordul Canadei, pe care au reuşit să îl termine doar şase concurenţi. Românul a avut nevoie de 7 zile şi 5 ore pentru a ajunge la sosire.

”Am terminat! Măi am intrat într-o furtună, patru ore, ai de capu’ meu! O fost cât pe ce să mă scoată ăştia! Deci o fost ceva… ai de capu’ meu! La mişto… o fost cireaşa de pe tort! Mă bucur c-am terminat-o. Îi mult, mult mai grea decât ce-o fost înainte. Dec ultima parte, asta de 160 de kilometrim îi numai urcări şi coborâri, exact ca prima, după aia aproape 300 de kilometri de ice-road, ceea ce m-o mâncat. Dar aşa, per total, e mult, mult mai grea decât ce-o fost în anii trecuţi. Dar na, de asta am venit: să o termin, şi mă bucur şi că am câştigat-o”, a spus Tiberiu Uşeriu după a treia victorie consecutivă la ultra-maratonul arctic, fiind primul om care izbuteşte această performanţă.

La sosire, organizatorii l-au întâmpinat pe Tiberiu Uşeriu în acordurile Imnului Naţional al României.

Tiberiu Uşeriu a avut de îndurat condiţii meteorologice extreme şi temperaturi de până la minus 50 de grade, având de parcurs zone aflate în interiorul Cercului Polar. Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu îngheţat.

La cea mai dificilă cursă din lume au mai participat încă trei români, Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu, însă niciunul dintre ei nu a reuşit să ajungă la finiş.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe bistriţeanul Tiberiu Uşeriu pentru performanţa sa de la ultra-maratonul Arctic Ultra 6633.

„Felicitări, Tiberiu Uşeriu, pentru câştigarea maratonului Arctic Ultra! Pentru a treia oară consecutiv, drapelul României este dus pe primul loc în una dintre cele mai dure competiţii sportive din lume. O astfel de performanţă se atinge doar cu determinare şi sacrificii, iar Tiberiu Uşeriu a demonstrat, din nou, că este un luptător”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro