Vineri, 26 aprilie 2024 - 7:55:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oţelul Galaţi ratează promovarea! Din nou!!


3 iunie 2021

 

Unul dintre cele mai surprinzătoare eşecuri din fotbalul românesc este fără îndoială ratarea promovării în Liga a 2 a a Oţelului Galaţi. Fosta campioană a României se chinuie de ani buni să se reîntoarcă pe prima scenă a fotbalului. Bani pierduţi, vise spulberate şi fani dezamăgiţi...Cam aşa arată reţeta eşecului de la Galaţi. 

În 2011, Oţelul Galaţi câştiga campionatul şi Super Cupa României, apoi a urmat retrogradarea, an de an, până în Liga a 3 a şi firescul faliment.

Marius Stan, preşedintele care reuşise o performanţă unică în fotbalul românesc, a lăsat fotbalul pentru Primărie şi în 2012 a ajuns primar al Galaţiului.

După ce clubul nu a mai avut cel mai profesionist preşedinte de fotbal din Galaţi, au urmat 10 ani de anonimat.

În toată această perioadă, s-au perindat mai mulţi conducători care au crezut că pot promova echipa până la Liga 2. Din păcate, lipsa de experienţă în războiul dur al promovării de la Liga 3 la Liga a 2 a, au făcut ca echipa Otelul Galaţi să rateze an de an acest obiectiv. Din păcate, au fost cheltuiţi foarte mulţi bani, sume provenite din bugetul local, dar şi de la foarte mulţi sponsori. Bani aruncaţi pe apa Sâmbetei...

Rezultatul era previzibil, pentru că în ultimii 10 ani, Oţelul nu a avut un preşedinte care să ştie cum se face un lot competitiv, capabil să respecte obiectivul propus. Degeaba există fonduri, dacă nu există capacitatea managerială de a duce echipa în Liga a 2a. 

Marius Stan este la această oră singura soluţie realistă pentru îndeplinirea obiectivelor Oţelului Galaţi, pentru că pierderea banilor nu este singura consecinţă a nepromovării. Dezamăgirea suporterilor este mult mai gravă şi va putea fi temperat doar prin aşezarea la masa negocierilor cu singurul om de fotbal care a demonstrat că la Galaţi se poate face fotbal de performanţă. Pentru că indiferent de orgolii, singurul om care poate duce Oţelul Galaţi înapoi în Liga 1 se numeşte Marius Stan! 



Din perioada în care Stan conducea Oţelul amintim faptul că fiecare salariat al clubului avea un salariu mai mult decât decent, care venea la timp şi nu întârzia nici măcar o singură zi. 

Din păcate din 2012, după alegerea lui Marius Stan în funcţia de primar al Galaţiului, fotbalul de la Oţelul a devenit un subiect de scandal şi de nemulţumiri, cauzate în primul rând de eşecurile fotbalistice repetate.

Veştile de la Galaţi spun că toţi conducătorii echipei au demisionat după noua ratare a obiectivului, La fel s-a întâmplat şi în sezonul trecut şi...? Tot degeaba. Oţelul rămâne încă un sezon în Liga a 3 a! 

Poate că Ion Pucheanu, actualul primar al Galaţiului, va lăsa orgoliile politice deoparte, îl va chema pe Marius Stan la negocieri şi va lua măsuri pentru ca banii contribuabililor să nu mai fie risipiţi încă un sezon! 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro