Marţi, 19 martie 2024 - 9:13:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep a pierdut finala de la Madrid


12 mai 2014

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României a condus cu 1-0 la seturi, însă puternica rusoaică Maria Şarapova a reuşit să întoarcă spectaculos rezultatul şi să cucerească trofeul.

Simona Halep (care va rămâne pe locul cinci mondial) a început extraordinar meciul cu Maria Şarapova, jucătoare care are în palmares succese în toate turneele de Mare Şlem. Primele patru game-uri i-au revenit senzaţiei din Constanţa, iar Şarapova a reuşit cu greu să îşi câştige un serviciu, salvând mai multe mingi de break.

Cu un joc perfect de pe linia de fund şi un serviciu excelent, Halep a forţat numeroase erori de cealaltă parte a fileului şi a lovit aproape fără greşeală în momentele decisive.

Şarapova (27 de ani), jucătoare în mare formă, mai ales după victoria de la Stuttgart, nu a găsit nicio soluţie în primul set, pe care l-a cedat în doar o jumătate de oră, cu scorul de 6-1.

În manşa secundă, rusoiaca a intrat mult mai hotărâtă pe zgura de la Madrid. Fostul lider mondial a reuşit primul break şi s-a desprins la 2-0. Românca în vârstă de 22 de ani a fost presată tot mai mult de Şarapova, care câştigase cele două întâlniri precedente cu Simona, iar în cele din urmă a cedat setul cu scorul de 6-2.

În ”decisiv”, tot jucătoarea din Siberia a fost cea care a lovit prima, desprinzându-se rapide la 4-1. Halep a strâns scorul la 4-3, însă Şarapova a avut ultimul cuvânt şi s-a impus, după un meci-maraton de peste două ore, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3.

Este al doilea turneu consecutiv câştigat de Şarapova, care se apropie de Simona Halep în ierarhia WTA. De cealaltă parte, românca pierde prima finală după şapte succese consecutive în ultimul act.

Simona şi-a rotunjit contul bancar cu peste 400.000 de dolari, în timp ce în zestrea de puncte şi-au făcut loc încă 650 de puncte. Pentru Halep urmează un alt turneu foarte important - la Roma, unde anul trecut a ajuns în semifinale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro