Marţi, 19 martie 2024 - 1:25:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep s-a prăbuşit în turul doi la Roland Garros


28 mai 2015

Doar două meciuri, atât a durat aventura din 2015 a Simonei Halep la turneul de Grand Slam de la Paris. Finalista de anul trecut a cedat în faţa croatei Mirjana Lucici-Baroni (5-7, 1-6), care o învinsese suprinzător şi la US Open, în 2014.

Simona Halep, a treia favorită la Roland Garros, n-a reuşit să ţină pasul deloc cu adversara sa, care a făcut un meci excelent, ofensiv, în care a reuşit 29 de lovituri câştigătoare. Românca a bifat doar cinci.

Lucici-Baroni, jucătoare experimentată, în vârstă de 33 de ani, a profitat de ezitările evidente ale româncei şi a închis rapid partida, reuşind un break decisiv în finalul primului set – unul oarecum echilibrat – şi defilând în cel de-al doilea, pe care l-a rezolvat rapid.

Diferenţa a făcut-o, în mare parte, şi serviciul. Mirjana Lucici-Baroni a reuşit patru aşi şi a încheiat meciul cu procentaje net superioare atât la primul (80%), cât şi la al doilea serviciu (54%). Drept comparaţie, Simona Halep a câştigat doar jumătate din punctele jucate cu primul serviciu.

Este o înfrângere dureroasă pentru campioana din România, care poate pierde teren în ierarhia mondială, unde ocupă în prezent locul trei. Petra Kvitova şi Caroline Wozniacki o pot întrece.

Alexandra Dulgheru a pierdut şi ea, în două seturi, scor 2-6, 5-7, cu Alize Cornet, favorita 29. Cornet şi Lucici-Baroni, care nu a mai jucat în turul 3 la Roland Garros de 14 ani, se vor întâlni în meciul următor.

Ultimele speranţe ale României pe tabloul de simplu la Roland Garros se leagă de fragila Andreea Mitu, care tocmai a câştigat primul ei meci din carieră în circuitul de Grand Slam. Ea are o misiune foarte grea, în faţa puternicei cehoaice Karolina Pliskova, cap de serie 12.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro