Sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 7:55:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Simona Halep s-a prăbuşit în turul doi la Roland Garros


28 mai 2015

Doar două meciuri, atât a durat aventura din 2015 a Simonei Halep la turneul de Grand Slam de la Paris. Finalista de anul trecut a cedat în faţa croatei Mirjana Lucici-Baroni (5-7, 1-6), care o învinsese suprinzător şi la US Open, în 2014.

Simona Halep, a treia favorită la Roland Garros, n-a reuşit să ţină pasul deloc cu adversara sa, care a făcut un meci excelent, ofensiv, în care a reuşit 29 de lovituri câştigătoare. Românca a bifat doar cinci.

Lucici-Baroni, jucătoare experimentată, în vârstă de 33 de ani, a profitat de ezitările evidente ale româncei şi a închis rapid partida, reuşind un break decisiv în finalul primului set – unul oarecum echilibrat – şi defilând în cel de-al doilea, pe care l-a rezolvat rapid.

Diferenţa a făcut-o, în mare parte, şi serviciul. Mirjana Lucici-Baroni a reuşit patru aşi şi a încheiat meciul cu procentaje net superioare atât la primul (80%), cât şi la al doilea serviciu (54%). Drept comparaţie, Simona Halep a câştigat doar jumătate din punctele jucate cu primul serviciu.

Este o înfrângere dureroasă pentru campioana din România, care poate pierde teren în ierarhia mondială, unde ocupă în prezent locul trei. Petra Kvitova şi Caroline Wozniacki o pot întrece.

Alexandra Dulgheru a pierdut şi ea, în două seturi, scor 2-6, 5-7, cu Alize Cornet, favorita 29. Cornet şi Lucici-Baroni, care nu a mai jucat în turul 3 la Roland Garros de 14 ani, se vor întâlni în meciul următor.

Ultimele speranţe ale României pe tabloul de simplu la Roland Garros se leagă de fragila Andreea Mitu, care tocmai a câştigat primul ei meci din carieră în circuitul de Grand Slam. Ea are o misiune foarte grea, în faţa puternicei cehoaice Karolina Pliskova, cap de serie 12.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(189 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 septembrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro