Joi, 28 martie 2024 - 7:40:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


James Rodriguez, primul golgheter columbian din istoria Cupei Mondiale


14 iulie 2014

James Rodriguez a marcat 6 goluri la Cupa Mondială din Brazilia şi a cucerit titlul de golgheter al turneului final, primul columbian care reuşeşte această performanţă în istoria de 84 de ani a competiţiei.

Jucătorul de 23 de ani a fost liderul naţionalei Columbiei la Cupa Mondială, în condiţiile absenţei lui Radamel Falcao, şi a reuşit să-şi păstreze primul loc în ierarhia marcatorilor în ciuda eliminării sud-americanilor în sferturile de finală.

Fotbalistul celor de la AS Monaco a punctat în toate cele cinci meciuri pe care le-a jucat în Brazilia şi a reuşit şi golul turneului, în partida din optimile de finală cu Uruguay.

James a deschis seria golurilor la Cupa Mondială cu Grecia, atunci când a marcat în ultimul minut, în victoria cu 3-0 a Columbiei, apoi a înscris şi în succesul cu 2-1 obţinut în meciul cu Coasta de Fildeş.

În ultimul joc din grupă, cu Japonia, decarul columbian a intrat pe teren în repriza a doua, însă acest lucru nu l-a împiedicat să marcheze din nou şi să ofere două pase decisive, ambele lui Jackson Martinez, iar Columbia s-a impus cu 4-1.

Momentul de glorie al lui James Rodriguez a venit în optimile de finală, pe Maracana, unde a reuşit o dublă de senzaţie în faţa Uruguayului, golul prin care a deschis scorul în victoria cu 2-0 fiind o adevărată bijuterie.

În sferturi, Columbia a pierdut duelul cu Brazilia, scor 1-2, dar James a înscris cel de-al şaselea său gol la Cupa Mondială, din penalty, şi şi-a consolidat poziţia de lider al marcatorilor.

Columbianul a fost urmat în topul golgheterilor de germanul Thomas Muller (5 goluri) şi de brazilianul Neymar, argentinianul Lionel Messi şi olandezul Robin van Persie, fiecare cu câte 4 reuşite.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro