Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:42:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O seara aproape perfectă pentru Toto Tamuz


8 mai 2014

Toto Tamuz a fost aproape de a avea o seară perfectă şi fericită .

Nigerianul a reuşit două goluri superbe, a avut trei ocazii dar, din nefericire după meci, a fost transportat de urgenţă la spital după ce a acuzat dureri în piept, umbrind seara perfectă pentru atacantul "găzarilor".

Petrolul a avut aşa cum se anticipa un meci lejer împotriva unei echipe debusolate şi încropită în ziua partidei. Petrolul a început meciul de aseară, cu piciorul pe acceleraţie.

În minutul 3, Teixeira încearcă un lob de la 40 de metri dar Straton reţine, apoi după 4 minute acelaşi Straton respinge şutul de la 30 de metri a lui De Lucas. În minutul 9, Teixeira centrează pentru Tamuz, nigerianul reia slab spre poartă.
Alcenat (minutul 13), centrează în careu Straton bâlbâie mingea, dar o prinde în doi timpi. De Lucas (minutul 14) îşi mai încearcă norocul, tot de la distanţă, dar mingea trece mult peste poartă.

În minutul 17, Mutu şutează din întoarcere, dar Straton reţine, pe centru porţii.

După ce golul a plutit în aer, timp de 25 minute, Tamuz înscrie în minutul 27 după o cursă pe partea stângă şi cu un şut " a la Ronaldo " la colţul lung... De remarcat assist-ul lui Pechana, care a degajat chiar la Toto. 1-0.

În minutul 44, oaspeţii au avut prima şi singura ocazie a meciului, Temwanjera a reluat periculos cu capul din 6 metri, dar Pechanha a scos providenţial de sub tranversala.

“Zicule, dacă ratezi să pleci la vară”

La 8 minute după reluarea meciului, (minutul 53) Toto Tamuz a driblat toată apărarea "moldovenilor ", a şutat cu dreptul, mingea oprindu-se cuminte în poartă.

 2-0 pentru Petrolul, iar suporterii "lupilor " începuse scandările de " bine " la adresa rivalei, Steaua. Scandările venite din tot sufletul şi de la cei aproximativ 8000 de petrolişti din tribune. În minutul 59, Gerson reia cu capul puţin peste poartă.

"Il Fenomeno" a marcat din acţiune.

În minutul 64, Mutu a înscris pentru 3-0, după un şut pe colţul lung.

Şi după golul "Briliantului ", "lupii " din galerie şi-au continuat nestingheriţi repertoriul anti-Steaua, aducând aminte tuturor, că următorul meci de acasă, va fi împotriva echipei bucureştene.

 Sarbanada ocaziilor continuă...

În minutul 70 Hoban trimite pe lângă colţul lung. În minutul 73, Tamuz şutează în bară din 4 metri, dar a fost ofsaid.

Putea fi 4-0, în minutul 83, dar Zicu a ratat un penalty, după ce lovitura de la 11 metri a fost obţinută de către Tamuz, Ianis fiind lăsat să execute de către Albin.  Zicu putea să se răzbune, în minutul 84, dar şutul său la colţul lung, trece pe lângă poartă.

 “Zicule, dacă nu dai gol nici de la punctul cu var, atunci să pleci la vară”, se striga din tribune. Acum rămâne de văzut dacă Zicu va părăsi "haita" din vară, momentan nemarcând pentru Petrolul.

Ultima ocazie a meciului, i-a aparţinut lui Alcenat, şutul acestuia la colţul lung a fost prins de Straton.

Scor final 3-0 si pentru Petrolul urmează  o deplasare grea la Chiajna (duminica) , acolo unde va întâlni pe Viitorul Constantă, partida urmând să înceapă la ora 22.00.

Toto Tamuz a ajuns de urgenţă la spital

În ultimele minute ale partidei, Toto Tamuz a suferit o accidentare şi cum Răzvan Lucescu efectuase toate schimbăriile nigerianul şi-a lăsat echipa în zece oameni.

Imediat după meci, atacantul "lupilor" a acuzat probleme de respiraţie şi a fost nevoie de ambulanţă, pentru a fi dus la spital. Din primele informaţii, Tamuz a acuzat dureri în piept, o coastă îi apăsa pe plămâni.

Medicii de la Spitalul Judeţean Ploieşti i-au făcut o serie de analize şi investigaţii şi au ajuns la concluzia că fotbalistul se simte bine şi poate pleca acasă, starea acestuia nefiind una gravă.

Radiografia nu a arătat o fisură a coastei, dar Toto Tamuz nu are voie să facă efort în următoarele 24 de ore.

Vineri, atacantul Petrolului va mai fi supus unei serii de analize şi investigaţii.

"Nu cred că este ceva grav, a fos transportat la Spitalul Judeţean de siguranţă. Cred că i s-a blocat doar un muşchi", a declarat Răzvan Lucescu imediat după ce Toto a fost urcat în salvare.

Petrolul : Pecanha - Alcenat, Geraldo, Gerson, Guilherme - Hoban, De Lucas (75 Marinescu) - Albin, Mutu (72 Zicu), Teixeira (68 Priso) - Tamuz. Antrenor: R. Lucescu

FC Vaslui : Straton - Buziuc (81 Mareş), Prahic, Balaur, Popovici (65 Pătulea) - Madson, Razzotti - Enescu, Antal (78 Neniţă), Abelairas - Temwanjera. Antrenor: C. Botez

 

"A fost o imensa ratare, cum au fost multe altele in acest meci. Suntem multumiti de joc, de responsabilitatea jucatorilor, de concentrare, de maniera in care au intrat pe teren. E o victorie frumoasa, arata ca suntem intr-o perioada foarte buna.  Sunt foarte multumit de cum a iesit acest meci.

Emotii pentru locul 2? Dupa 10 ani de antrenorat si trecut prin atatea… nu mai exista emotii! Exista o dorinta foarte mare, exista responsabilitate si astfel de momente fericite dupa fiecare victorie", a  spus Lucescu la Dolce Sport.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro