Joi, 28 martie 2024 - 10:19:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Răzvan Burleanu l-a propus oficial pe Anghel Iordănescu pentru funcţia de selecţioner al echipei naţionale


26 octombrie 2014

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a propus ca funcţia de antrenor principal al echipei naţionale să fie preluată de Anghel Iordănescu, propunerea urmând să fie analizată luni de Comitetul Executiv.

Iordănescu ar urma să-i aibă ca secunzi pe Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea.

„Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, propune Comitetului Executiv al FRF o nouă conducere tehnică a echipei naţionale. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va analiza în şedinţa de luni, 27 octombrie 2014, propunerile preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, privind noua componenţă a staff-ului tehnic al echipei naţionale: antrenor principal - Anghel Iordănescu; antrenori secunzi - Viorel Moldovan, Daniel Isăilă, Ionuţ Badea”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Răzvan Burleanu şi cei patru nominalizaţi să conducă echipa naţională vor susţine o conferinţă de presă, luni, de la ora 17.00, la sediul FRF.

Iordănescu, în prezent directorul tehnic al FRF, a fost selecţioner între anii 1993 şi 1998, precum şi între 2002 şi 2004.

În primul său mandat, echipa României a participat la Cupele Mondiale din 1994, unde s-a calificat în sferturile de finală, şi 1998, precum şi la Euro 1996.

Iniţial, Iordănescu refuzase statutul de interimar, dar, în cele din urmă a fost de acord cu postul de selecţioner până la finalul preliminariilor pentru Euro 2016.

Iordănescu nu a mai antrenat din 2006, dar va fi cel care va trimite telegramele de convocare jucătorilor din străinătate pentru următoarele acţiuni ale echipei naţionale.

După ce Victor Piţurcă şi-a reziliat contractul în urmă cu o săptămână, FRF a analizat mai multe variante pentru înlocuirea fostului selecţioner, printre acestea aflându-se Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, Cosmin Olăroiu şi Cosmin Contra.

Negocierile cu Mircea Lucescu s-au încheiat, însă tehnicianul a refuzat să preia naţionala României. În acelaşi timp, nici patronul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, nu a fost de acord ca Lucescu să-i pregătească pe tricolori în paralel cu echipa ucraineană.

Cu toate acestea, există şanse ca tehnicianul campioanei Ucrainei să preia prima reprezentativă a României vara viitoare, după ce îi expiră contractul cu formaţia Doneţk.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro