Marţi, 19 martie 2024 - 12:35:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Box: Meciul dintre Lucian Bute şi Badou Jack va avea loc la Washington


30 martie 2016

Meciul dintre boxerul român Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, şi suedezul Badou Jack, deţinătorul centurii de campion WBC la aceeaşi categorie, va avea loc în data de 30 aprilie, la arena DC Armory din Washington, cu o capacitate de 10.000 de locuri, potrivit unui comunicat.

Gala din capitala Statelor Unite va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Lucian Bute şi Badou Jack, şi confruntarea dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, şi mexicanul Rogelio Medina.

Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal şi o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în faţa americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză, iar tatăl gambian, îşi va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în faţa lui George Groves.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are la rândul său în palmares de 32 de victorii (25 KO) şi 3 înfrângeri la profesionişti. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în faţa englezului Carl Froch, românul a câştigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în faţa canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie.

M-am antrenat din greu pentru acest meci şi sunt nerăbdător să urc în ring. Abia aştept să-mi apăr din nou titlul pe 30 aprilie. Sunt cel mai bun supermijlociu din lume şi am calităţile necesare să înving orice adversar cu care urc în ring. Sunt focalizat asupra lui Lucian Bute, însă ştiu că o victorie îmi va aduce o confruntare uriaşă cu James DeGale”, a declarat Badou Jack.

„Sunt încântat să am această oportunitate extraordinară, a afirmat la rândul său Lucian Bute. Badou Jack este un mare campion şi a meritat titlurile mondiale cucerite. Intenţionat să mă antrenez din greu şi să fiu în cea mai bună formă a carierei mele pe 30 aprilie. Este şansa mea să câştig centura WBA şi să devin pentru a doua oară campion mondial. Voi câştiga şi le voi oferi iubitorilor boxului o luptă spectaculoasă”, promite pugilistul român.

Biletele pentru gala de la Washington, promovată de Mayweather Promotions şi Interbox, în colaborare cu Matchroom Boxing şi care va fi transmisă în direct de postul de televiziune Showtime, au fost deja puse în vânzare, la preţuri cuprinse între 25 şi 200 de dolari.

Conferinţa oficială de presă va avea loc vineri, la Washington.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro