Sâmbătă, 20 iulie 2024 - 12:43:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Capăt de linie pentru Monica Niculescu la Wimbledon


7 iulie 2015

Monica Niculescu a ratat calificarea în sferturile de finală la Wimbledon, însă evoluţiile sale pe iarba londoneză au fost excelente în acest an.

Jucătoarea din Slatina, în vârstă de 27 de ani, a început excelent duelul cu elveţianca Timea Bacsinszky, reuşind să rezolve rapid primul set, scor 6-1. Monica Niculescu a controlat jocul şi a pus-o adesea în dificultate pe a 15-a favorită, care a revenit în meci târziu, în finalul setului secund.

Atunci, elveţianca a reuşit să câştige pe serviciul româncei şi să egaleze situaţia la seturi: 7-5.

Treptat, Timea Bacsinszky, care face cel mai bun sezon din carieră, atingând semifinalele la Roland Garros şi, acum, sferturile la Wimbledon, şi-a adaptat jocul la stilul româncei, iar ”decisivul” n-a avut istoric: 6-2 pentru elveţiancă.

Monica Niculescu rămâne, însă, cu cel mai bun parcurs din carieră la Wimbledon, dar şi cu gândul că va urca 7 locuri în clasamentul mondial, până pe 41.

România mai are doar doi sportivi în joc la Wimbledon 2015: Horia Tecău şi Florin Mergea. Cei doi s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu masculin. Tecău şi olandezul Rojer, cotaţi cu a patra şansă la victoria finală, se vor duela pentru un loc în semifinale cu polonezul Marcin Matkowski şi sârbul Nenad Zimonjici (favoriţi 7).

În penultimul act, cei doi se pot întâlni cu perechea Florin Mergea / Rohan Bopanna (India, 9), care trebuie mai întâi să treacă de americanii Bob şi Mike Bryan, ”dictatorii” tenisului masculin dedicat perechilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro