Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:56:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alina Dumitru a luat argintul la Jocurile Olimpice de la Londra


29 iulie 2012

alina-dumitru-jocurile-olimpice__4_Prima zi la Jocurile Olimpice, prima medalie pentru România. În proba de 48 de kilograme la judo, Alina Dumitru (29 de ani) a cucerit, astăzi, medalia de argint, după ce a fost învinsă în finală de sportiva Sarah Menezes din Brazilia.

"De aici nu se mai poate fugi nicăieri, decât în pădure. Ieşim la bătaie. Pe Alina o dor toate, dar este semn bun", spunea antrenorul Florin Bercean înaintea semifinalei cu japoneza Tomoko Fukumi. Alina a învins-o pe sportiva niponă, dar cu ce preţ? După meci, "Piţi" a acuzat dureri mari la cotul drept, dar şi la glezna dreaptă. A strâns însă din dinţi şi a continuat. Din păcate pentru ea, în finală a dat peste o sportivă "arţăgoasă", care i-a "suflat" aurul olimpic în ultimele două minute. Brazilianca Sarah Menezes s-a impus, în final, cu 11-0, dar Alina trebuie felicitată pentru turneul foarte bun pe care l-a făcut, ea eliminând din competiţie, rând pe rând, pe Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), pe Urantsetseg Munkhbat (Mongolia) şi, în semifinale, pe Tomoko Fukumi (Japonia).

"În timpul luptei din finală am simţit că nu mai pot, după ce mi-a cedat mâna. Ăsta a fost şi motivul pentru care, pe final, nu am mai putut forţa victoria. Sunt însă foarte mulţumită pentru că am obţinut totuşi o medalie de argint la Olimpiadă. Este o medalie pentru care am muncit încontinuu timp de patru ani", a declarat Alina Dumitru

Deţinătoare a titlului olimpic în 2008, Alina Dumitru a anunţat că se retrage după această competiţie majoră organizată de capitala Angliei. "Mă retrag după Jocurile Olimpice de la Londra, pentru că organismul îmi spune că trebuie să fac acest pas. Degeaba aş vrea eu să continui, dacă biologic simt că nu mai pot face faţă sportului de performanţă", a anunţat, înainte de plecarea spre Londra, sportiva legitimată la CSM Ploieşti.

Carte de vizită Alina Dumitru

JO: aur (cat. 48 kg - 2008), argint (cat. 48 kg - 2012)

CM: trei medalii de bronz (cat. 48 kg - 2005, 2007, 2010)

CE: şapte medalii de aur (cat. 48 kg - 2004-2008, 2010, 2011), două medalii de bronz (cat. 52 kg - 2002; cat. 48 kg - 2009)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro