Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:31:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Serena Williams a doborât recordul lui Stefi Graf


29 ianuarie 2017

Serena Williams a câştigat sâmbătă, 28 ianuarie, turneul de mare şlem de la Melbourne după un dublu 6-4 împotriva surorii sale, Venus.

Este al şaptelea titlu câştigat de Serena la Antipozi. În vârstă de 35 de ani, Serena devine cea mai titrată jucătoare de tenis din era Open. Nemţoaica Stefi Graf a câştigat 22 de turnee de mare şlem.

Era Open a început în 1968, când sportul a devenit unul profesionist. Margaret Court a câştigat 24 de turnee majore, însă doar 13 dintre acestea au fost în era Open. Serena, care a arătat excelent la acest turneu, o poate întrece pe Court chiar în acest an, la următoarele 3 turnee de Mare Şlem.

Victoria de pe arena Rod Laver îi asigură americancei şi redobândirea primului loc în clasamentul WTA, poziţie pe care o pierduse în septembrie 2016, după 186 de săptămâni de dominaţie. Din septembrie până acum, numărul 1 mondial a fost nemţoaica Angelique Kerber.

Serena s-a impus în şapte dintre cele nouă finale de mare şlem împotriva surorii sale, Venus. Aceasta din urmă, în vârstă de 36 de ani, este la prima sa finala de mare şlem din ultimii şapte ani şi jumătate.

Serena: Nu aş fi câştigat niciun turneu fără Venus

”A fost un moment greu. Vreau să mă folosesc de acest moment pentru a o felicita pe Venus, este o persoană uimitoare – este inspiraţia mea. Nu aveam cum să ajung la 23 de turnee câştigate fără ea – nu aş fi ajuns nici măcar la unul fără ea. Îţi mulţumesc, Venus, pentru că m-ai inspirat să ajung la cel mai bun joc al meu şi că m-ai inspirat să muncesc din greu”, a spus Williams, imediat după finală, citată de tennis.com.

Deşi înfrântă de sora sa, Venus a reuşit o miraculoasă reîntoarcere la performanţă, după ce în 2011 era diagnosticată cu sindromul Sjogren. Anul trecut, ea a reuşit însă o semifinală la Wimbledon şi şi-a recâştigat încrederea.

”A avut o revenire fantastică. Totuşi, nu îmi place acest cuvânt, ”revenire”. Ea nu a plecat niciodată”, a completat Serena.

Venus: ”Ştii doar că victoriile tale au fost întotdeauna şi victoriile mele”

Finala în sine nu a fost una foarte plăcută, greşelile neforţate ale ambelor jucătoare fiind mult prea numeroase. Dintre cele 20 de gameuri disputate, au fost nu mai puţin de şase breakuri. Serena s-a arătat şi extrem de nervoasă, distrugând o rachetă în gameul trei, gest pentru care a primit o avertizare.

”Este sora mea mai mică. Felicitări , Serena, pentru [turneul cu] numărul 23. A fost un moment minunat, ştii doar că victoriile tale au fost întotdeauna şi victoriile mele”, a spus Venus.

Odată cu acest meci, a fost stabilit şi un record interesant. Niciodată în era Open nu s-a întâmplat ca în finala unui turneu de mare şlem vârsta totală a jucătoarelor de pe teren să ajungă la 71 de ani şi 11 luni.

Urmează Nadal-Federer

Duminică, 29 ianuarie, este programată finala masculină de la Australian Open. Va fi un meci de poveste între două legende revenite când puţini le dădeau şanse, Rafael Nadal şi Roger Federer. Meciul va fi transmis în direct de Eurosport 1.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro