Marţi, 19 martie 2024 - 9:04:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zi memorabilă pentru tenisul românesc: Jumătate dintre sfertfinalistele de la Madrid Open sunt românce


5 mai 2016

Patricia Maria Ţig, locul 134 WTA, a câştigat, joi, cu scorul de 6-3, 6-4, meciul cu americanca Madison Keys, locul 25 WTA, şi a devenit a patra româncă între primele opt jucătoare de la Madrid Open, după Simona Halep, Irina Begu şi Sorana Cîrstea.

Pentru prima dată în istorie patru jucătoare din România sunt în sferturile de finală ale unui Premier Mandatory, a treia cea mai înaltă clasă de competiţii de tenis, după Grand Slam şi Turneul Campioanelor.

Patricia Ţig, care va împlini 22 de ani la 27 iulie, a reuşit un meci extraordinar în faţa numărului patru american, după surorile Williams şi după Sloane Stephens, locul 21 WTA, pe care jucătoarea română o învinsese în manşa anterioară a turneului organizat de Ion Ţiriac.

Ţig a început dezinvolt meciul cu Keys, ştergând diferenţa de peste o sută de locuri din clasamentul WTA. Fără să-i tremure mâna pe rachetă, românca a avut o tactică clară, să pună mingea în teren şi să atace reverul adversarei. Cu un break la debut, cu altul în ghemul al treilea şi cu un serviciu corect. Ţig a făcut repede 4-0 pe tabelă în dreptul ei. Keys a părut o jucătoare grăbită să termine partida cu un rival mai slab cotat, dar a fost descumpănită de reacţia primită şi a înţeles ce i se întâmplă destul de târziu. A revenit de la 0-4 la 3-4 şi chiar a avut o minge de 4-4 pe serviciul româncei, însă aceasta a gestionat situaţia în stil de jucătoare de top, cu serviciul şi s-a distanţat la 5-3. Break-ul a urmat firesc şi setul s-a încheiat cu 6-3, după 37 de minute.

Ţig a continuat să joace nonşalant şi să trimită mingi în terenul adversarei, care a avut grijă să risipească punctele ca la începutul partidei. Românca a condus cu 2-0 şi provocat o revoltă a lui Keys. Americanca a ridicat nivelul evoluţiei ei la maximum, a alergat pe tot terenul, a lovit şi servit tare, a punctat şi a întors scorul în favoarea ei, 3-2, cu break avans.

La acest scor, antrenorul Răzvan Sabău a sfătuit-o pe Ţig să se liniştească, să rupă ritmul cu scurte şi să avanseze către interiorul terenului. Intervenţia lui a avut efect, jucătoarea română a egalat la 3 pe serviciul lui Keys, apoi americanca a făcut rebreak, dar Ţig nu a cedat şi, cu clam, a câştigat tot până la final. Meciul s-a încheiat după un 6-4, în al doilea set şi după o oră şi 16 minute.

În faza următoare, Patricia Ţig o va întâlni, joi, pe australianca Samantha Stosur, locul 23 WTA.

"Festivalul românesc" din optimile turneului găzduit de Caja Magica din capitala Spaniei a început, miercuri, la prânz, cu Irina Begu, care a eliminat-o, cu scorul de 6-7 (6), 6-4, 6-4, pe sportiva americană Christina McHale, locul 59 WTA. A intrat în scenă apoi Simona Halep, locul 7 WTA, care a depăşit-o rapid, pe Timea Bacsinszky din Elveţia, locul 15 WTA, cu 6-2, 6-3.

Sorana Cîrstea, locul 127 WTA, nu s-a lăsat mai prejos şi câştigat şi ea în două seturi, scor 6-4, 7-6 (9), în faţa germanei Laura Siegemund, locul 44 WTA.

În noaptea de joi miercuri spre joi, Patricia Ţig, sportiva cel mai slab clasată din optimi, care evoluase în plus două tururi de calificare, a întregit cvartetul tricolor de aur din sferturile unuia dintre cele mai prestigioase turnee din lume.

Peste toate acestea, o altă premieră la un asemenea nivel o reprezintă meciul pe care două românce îl vor juca joi: Simona Halep, singurul cap de serie din concurs (6) şi Irina Begu se vor lupta, nu înainte de ora 15.00, pentru un loc în penultimul act al competiţiei.

Celelalte "sferturi" sunt următoarele (numai un meci nu "conţine" românce):

Dominika Cibulkova (Slovacia), locul 38 WTA - Sorana Cîrstea, locul 127 WTA (aproximativ după ora 17.00);

Louisa Chirico (SUA), locul 130 WTA, jucătoare veniă din calificări - Daria Gavrilova (Australia), locul 39 WTA;

Patricia Maria Ţig, locul 134 WTA, jucătoare venită din calificări - Samantha Stosur (Australia), locul 23 WTA (nu înainte de ora 22.30).

Calificarea în sferturile de finală la turneul Premier Mandatory de la Madrid este recompensată cu 114.560 de euro şi cu 215 puncte WTA. Pentru semifinale se acordă 225.300 de euro şi 390 de puncte WTA.

Premiile totale ale Madrid Open sunt de 4,7 milioane de euro.

SURSA: News.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro