Marţi, 19 martie 2024 - 10:30:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bianca Benea, medalie cu bronz la Campionatul European de spadă cadeţi


27 februarie 2015

Sportiva Bianca Benea, care a câştigat, joi, medalia de bronz la Campionatul European de spadă cadeţi feminin individual, a declarat pentru site-ul frscrima.ro că această performanţă reprezintă un vis împlinit şi că speră că i-a făcut fericiţi pe români, informează Mediafax.
   
"Vreau să cred că am făcut fericită toată România. Este cea mai bună performanţă a mea. De un an de zile mă gândesc doar la această medalie şi toate eforturile mele şi ale antrenorului Nicolae Ille au fost răsplătite. În 8, la 15-13 m-a uitat la domnul antrenor care era cu mâinile în sus şi ţopăia de fericire, iar ceilalţi români din tribune erau şi ei foarte bucuroşi. Apoi mi s-au înmuiat picioarele. Am căzut pe planşă şi îmi venea să plâng de fericire. Pur şi simplu nu îmi venea să cred că am o medalie. Din păcate, în semifinale au intervenit automulţumirea şi emoţiile. Mi-e ciudă că am condus cu 11-9 şi am simţit că pot ajunge în finală. Dar nu a fost să fie. Sunt totuşi fericită de ceea ce am realizat", a spus Bianca Benea, conform frscrima.ro.
   
Antrenorul Nicolae Ille, care se ocupă de pregătirea Biancăi Benea, s-a declarat extrem de încântat de performanţa sportivei sale: "Încă nu ştiu ceea ce simt. Nu am cuvinte să descriu ceea ce simt acum. Cred că o să ne dăm seama de ceea ce am realizat peste câteva săptămâni. Sunt foarte fericit. Cred că Bianca putea obţine o medalie mai strălucitoare, dar a fost foarte bine şi aşa. Sper ca pe echipe să ajungem în finală", a spus Nicolae Ille.
   
În vârstă de 16 ani, pe care i-a împlinit pe 19 februarie, Bianca Benea este un produs al Şcolii de scrimă din Oradea. Legitimată la CSM Oradea, Bianca Benea este pregătită de antrenorul Nicolae Ille, iar la finalul lui 2014 a fost nominalizată de către Federaţia Română de Scrimă la secţiunea speranţele anului 2015.
   
Parcursul pe care l-a avut Bianca Benea, joi, în proba de spadă cadeţi feminin individual din cadrul Campionatului European de la Maribor a fost următorul: tabloul de 128 - liber; tabloul de 64 - 15-14 cu Jana Nemcova (Slovacia); tabloul de 32 - 15-13 cu Anastasia Soldatova (Rusia), tabloul de 16 - 12-5 cu Kateryna Chorniy (Ucraina); tabloul de 8 - 15-12 c


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro