Joi, 8 iunie 2023 - 8:54:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Steaua a învins cu 6-0 pe Aalborg


19 septembrie 2014

De la o posibilă umilinţă, la cel mai clar succes în cupele europene. La debutul în grupa J din Europa League, în faţa unui stadion gol, urmare a deciziei UEFA , Steaua a trăit periculos în prima repriză a meciului cu Aalborg, dar a încheiat prin a câştiga cu 6-0.

Campioana României şi-a egalat astfel cea mai categorică victorie din istoria participărilor sale în cupele europene. Roş-albaştrii au mai câştigat o singură dată cu acest scor, în sezonul 1979/80 al Cupei Cupelor, împotriva elveţienilor de la Young Boys Berna.

Nimeni nu şi-ar fi imaginat însă un asemenea deznodământ după prima repriză. Steaua a intrat greu în meci, a construit lent şi previzibil şi a arătat mari lacune în defensivă, ceea ce a permis danezilor să aibă câteva ocazii foarte mari.

Eroul campioanei a fost portarul Arlauskis, care şi-a păstrat echipa în joc cu câteva intervenţii providenţiale în situaţii de unu contra unu cu atacanţii adverşi, care au evitat un scor categoric în favorea lui Aalborg în primele 45 de minute.

Totul avea să se schimbe după pauză, odată cu intrarea lui Raul Rusescu în locul lui Râpă şi a deschiderii scorului de către Sânmărtean. În minutul 51, fostul mijlocaş al Vasluiului a trimis o mingea în careul danez, Varela a încercat să devieze cu capul, fără să reuşească însă, iar mingea a intrat în poartă. Din acel moment, a început o cu totul altă partidă.

În minutul 57, Keşeru a obţinut un penalty, fază la care portarul danezilor, Larsen, a fost eliminat, iar Rusescu a transformat fără emoţii lovitura de pedepasă şi a dus scorul la 2-0. A urmat perioada de graţie ale lui Keşeru, golgheterul din Liga I reuşind un hattrick între minutele 61 şi 72, pentru ca, în minutul 74, Rusescu să facă dubla şi să stabilească rezultatul final.

În cealaltă partidă a grupei, adversara Stelei din etapa următoare, Dinamo Kiev, nu a avut emoţii împotriva portughezilor de la Rio Ave, echipă de care a trecut cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Iarmolenko, Belhanda, Kraveţ.


În etapa a doua, pe 2 octombrie, Steaua se va deplasa la Kiev pentru duelul cu Dinamo, în timp ce Aalborg va întâlni pe teren propriu pe Rio Ave.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 iunie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro