Marţi, 19 martie 2024 - 11:02:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Uraganul ”Simona” face ravagii la Miami


31 martie 2015

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în această dimineaţă în sferturile de finală ale puternicului turneu din Florida, după ce a învins-o în două seturi pe italianca Flavia Pennetta.

Simona a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a o învinge pentru prima oară pe Pennetta, o jucătoare foarte experimentată, aflată într-o formă excelentă. Românca în vârstă de 23 de ani s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5.

După un debut de partidă echilibrat, Halep a scuturat-o pe italiancă la scorul de 2-2, când a câştigat rapid trei game-uri consecutive. Avansul s-a dovedit a fi imposibil de remontat de către Pennetta, care a evoluat, însă, mult mai bine în manşa secundă.

Flavia, care o învinsese de trei ori pe Simona în precedentele întâlniri, iar în ultimele două săptămâni trecuse de jucătoare de calitate, precum Maria Şarapova sau Victoria Azarenka, s-a desprins, la rândul ei, la 5-2. Românca a reuşit, însă, o revenire spectaculoasă şi a câştigat spectaculos ultimele cinci game-uri ale partidei împotriva favoritei 15 de la Miami.

Prezenţa în sferturile de finală este cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Miami. În partida următoare, ea o va întâlni pe americanca Sloane Stephens, aflată pe locul 45 în lume.

Va fi al cincilea duel între cele două tinere sportive, americanca în vârstă de 22 de ani reuşind două succese în faţa româncei, care s-a impus, însă, în ultima confruntare, cea din optimile de finală de la Roland Garros, în 2014.

Simona are o singură înfrângere în circuitul WTA în acest sezon, suferită în sferturile de finală la Australian Open, în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova. Românca a legat de atunci 14 succese consecutive şi a cucerit două trofee importante, la Dubai şi Indian Wells, care se adaugă titlului de la Shenzen, câştigat în debutul sezonului.

În cursa pentru premiul cel mare de 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA mai este şi Serena Williams, liderul mondial. Simona o poate întâlni în meciul următor, lucru care ar fi trebuit să se întâmple şi în semifinalele de la Indian Wells, unde, însă, americanca s-a retras din cauza unor probleme medicale.

În partea inferioară a tabloului, semifinalistele se vor decide în urma duelurilor: Carla Suarez Navarro – Venus Williams şi Andrea Petkovic – Karolina Pliskova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro