Duminică, 28 aprilie 2024 - 2:20:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


AJF Prahova sancţionează drastic violenţele! Pedeapsă record pentru incidentele de la meciul Voinţa 2009 Gornet–AS Podenii Vechi


10 aprilie 2019

Sancţiuni drastice ale Comisiei de Disciplină a AJF Prahova pentru violenţele de la meciul Voinţa 2009 Gornet–AS Podenii Vechi din Liga B, Seria Nord.

36 de etape de suspendare şi o amendă de 1000 de lei a primit jucătorul gazdelor, Mihai Sârbu.

Sârbu  a fost eliminat de centralul Ciprian Piciu, dar nu a acceptat decizia arbitrului. I-a luat centralului cartonaşele din mână, pentru a i le rupe, deşi era minutul 85 şi echipa din Gornet conducea cu scorul de 3-1!

În scandalul creat, observatorul Tudor Negoiţă, chiar vicepreşedintele AJF  Prahova a fost lovit cu mingea, iar incidentele au continuat la vestiare, unde s-au întâmplat fapte şi mai grave! Astfel, potrivit raportului înaintat către Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, fotbalistu eliminat a continuat cu scandalul, victimă fiind chiar asistenta medicală delegată la acest meci! Asta pentru că Sârbu a vrut să arunce cu o geantă în direcţia arbitrilor şi observatorului, dar respectivul obiect a lovit-o în cap pe cea care ar fi trebuit să acorde îngrijiri medicale!

Comisia de Disciplină a AJF, condusă de Cătălin Popescu, a decis sancţiuni drastice în acest caz. Sârbu a primit o amendă de 1000 de lei şi 36 de etape de suspendare, fiind una dinte cele mai drastice sancţiuni din Prahova.

De altfel, Cătălin Popescu este total împotriva oricăror violenţe de acest gen pe terenul de fotbal, fiind decis să nu tolereze niciodată astfel de incidente.

Poate că a venit momentul ca echipele de fotbal din Prahova să iniţieze o mişcare anti violenţă. Este inacceptabil ca în fotbal să existe astfel de manifestări dure. Fiind vorba despre competiţii de amatori, jucătorii ar trebui să intre pe teren de plăcere şi să nu se lase pradă acceselor violente. Fotbalul nu este un sport violent, iar aceste incidente nu fac altceva decât să ştirbească frumuseţea lui.

Stiri Actuale a decis să iniţieze campania STOP VIOLENŢA!, campanie la care sperăm să ni se alăture cât mai multe echipe din fotbalul prahovean. Promitem să mediatizăm toate echipele care se vor alătura acestei campanii. De asemenea, cerem Comisiei de Disciplină de la AJF Prahova să sancţioneze drastic aceste incidente!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro