Luni, 25 octombrie 2021 - 11:41:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Fotbal: Au fost stabilite grupele Cupei Mondiale 2014 din Brazilia


7 decembrie 2013

Spania, campioana mondială şi europeană en titre, a fost repartizată în Grupa B la cea de-a 20-a ediţe a Cupei Mondiale de fotbal, care va avea loc între 12 iunie şi 13 iulie 2014, alături de reprezentativele Olandei, Chile şi Australiei, conform tragerii la sorţ care a avut loc vineri în staţunea turistică braziliană Costa do Sauipe, în prezenţa preşedintelui Braziliei, Dalma Rousseff, şi a conducătorului FIFA, Sepp Blatter.

Naţonala ţării-gazdă Brazilia, o altă favorită la câştigarea trofeului, va evolua în Grupa A, din care mai fac parte formaţile Croaţei, Mexicului şi Camerunului.

Grecia, învingătoarea România în barajul de calificare la CM 2014, va juca în Grupa C, alături de Columbia, Cote d'Ivoire şi Japonia.

Cele 32 de selecţonate calificate la turneul final de anul viitor au fost repartizate în opt grupe a câte patru echipe, primele două clasate în fiecare grupă urmând să se califice în optimile de finală ale a competiţei.

Iată componenţa grupelor:

Grupa A: Brazilia, Croaţa, Mexic, Camerun

Grupa B: Spania, Olanda, Chile, Australia

Grupa C: Columbia, Grecia, Cote d'Ivoire, Japonia

Grupa D: Uruguay, Italia, Anglia, Costa Rica

Grupa E: Elveţa, Franţa, Ecuador, Honduras

Grupa F: Argentina, Bosnia-Herţegovina, Nigeria, Iran

Grupa G: Germania, Portugalia, Ghana, SUA

Grupa H: Belgia, Rusia, Algeria, Coreea de Sud

 

Partida de deschidere a competiţei, Brazilia — Croaţa, se va disputa pe 12 iunie 2014 la Sao Paulo, de la 23,00 (ora României). A doua zi, pe 13 iunie, va avea loc la Salvador de Bahia meciul dintre Spania şi Olanda, reeditarea finalei Cupei Mondiale 2010, desfăşurată în Africa de Sud şi câştigată de spanioli cu 1-0 după prelungiri.

"Va fi cea mai frumoasă dintre toate Cupele Mondiale de până acum. Va fi o Cupă a Cupelor, una de neuitat. Brazilia este, după cum ştiţ, ţara fotbalului. Acesta este în inimile tuturor brazilienilor. Ţara noastră este cea a lui Pele, cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria Mondialului, iar noi avem astăzi o echipă puternică, plină de tinere vedete. Suntem foarte fericiţ să le urăm bun venit celor 32 de echipe", a spus cu această ocazie Dalma Rousseff.

"Era timpul pentru Cupa Mondială să revină în Brazilia. Este bine că s-a întors. Fac apel către toţ fanii din Brazilia şi din lume să ni se alăture pentru această mare sărbătoare pe care o reprezintă Cupa Mondială", a afirmat la rândul său Sepp Blatter.

La evenimentul de la Costa do Sauipe, transmis în direct de televiziunile din 193 de ţări au participat mai multe nume de legendă ale fotbalului mondial: francezul Zinedine Zidane, argentinianul Mario Kempes, germanul Lothar Matthaeus, brazilienii Ronaldo şi Cafu, spaniolul Fernando Hierro, italianul Fabio Cannavaro, uruguayanul Alcides Ghiggia şi englezul Geoff Hurst.

Înaintea tragerii la sorţ s-a păstrat un moment de reculegere în memoria fostului lider sud-african Nelson Mandela, care a încetat din viaţă joi, la 95 de ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(123 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 octombrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro