Marţi, 19 martie 2024 - 7:21:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vedetele tenisului mondial, dincolo de teren


12 februarie 2015

Primul Grand Slam al anului s-a terminat, dar sezonul este abia la început. 11 luni de antrenamente şi înfruntări îi aşteaptă pe pasionaţii tenisului în competiţii organizate în toate colţurile lumii. Multă muncă, aşteptări mari, oboseală şi stres, toate acestea pot afecta rezultatele sportivilor fără o modalitate eficientă de relaxare şi deconectare.

 

Novak Djokovic, yoga şi tai-chi

Câştigătorul Open-ului Australian de anul acesta cu 7-6, 6-7, 6-3, 6-0 în faţa lui Andy Murray, Novak Djokovic este primul jucător din istoria competiţiilor Open care a câştigat cinci titluri ale Open-ului Australiei.  Numărul unu în clasamentul ATP cu 13045 de puncte, cel mai bun jucător de tenis al lumii în momentul de faţă şi al cincilea care a câştigat opt titluri de Grand Slam, Nokac Djokovic se relaxează practicând yoga şi tai-chi şi scriind în jurnalul personal. Îi place foarte mult să călătorească şi să descopere culturi noi profitând din plin de avantajul pe care i-l oferă cariera de tenismen în acest sens.

 

Pentru fanii lui Djokovic şi jucătorii care doresc să îi urmeze exemplul şi să obţină aceleaşi rezultate extraordinare în carieră, pasiunea jucătorului pentru un regim alimentar sănătos şi activităţile fizice şi mentale care-l menţin în formă în cele mai solicitante perioade ale sezonului sunt indicii care merită cea mai mare atenţie.

 

 

Roger Federer, un fan al cricketului

Numărul doi în clasamentul ATP, prezent în top 10 din octombrie 2002 şi deţinător al primei poziţii timp de 302 săptămâni, din care 237 consecutive, Roger Federer îşi petrece timpul liber jucând fotbal, cărţi, relaxându-se pe plajă, jucând cricket sau tenis de masă.

Una dintre cele mai relaxante activităţi este pentru Federe urmărirea jocurilor de cricket, pasiune mai puţin înţeleasă de ceilalţi colegi ai săi. Este de asemenea implicat în activităţi de binefacere prin intermediul Fundaţiei Roger Federer care oferă susţinere financiară ţărilor sărace, pentru proiecte educaţionale şi sportive.

Sursă foto: Marianne Bevis

 

 

Rafael “Rafa” Nadal, un pasionat al fotbalului şi jocului de poker

Numărul 3 în clasamentul ATP, regele zgurei, cel mai tânăr jucător din istoria Open-urilor care a câştigat toate cele patru Grand Slam-uri şi o medalie de aur la simplu masculin la Olimpiada din 2008, face cu siguranţă ceea ce trebuie, şi pe teren şi în afara lui.

                                                                                                                                                                        (Sursă foto: Yann Caradec )

 

Un pasionat al fotbalului, Nadal este acţionar al RCD Mallorca şi un suporter înflăcărat al echipei naţionale a Spaniei. Este implicat şi el în acţiuni de binefacere prin intermediul fundaţiei care îi poartă numele şi care este dedicată sprijinirii copiilor şi tinerilor din familii defavorizate. În afară de fotbal şi activităţile de caritate, timpul liber al lui Rafael Nadal mai este dedicat golfului şi pokerului, Nadal reprezentând echipa PokerStars, din care face parte din 2012, în numeroase turnee.

Serena Williams, actriţă şi scriitoare

Numărul unu în clasamentul feminin ATP cu 9776 de puncte şi încă un titlul câştigat la Open-ul Australian, Serena Williams este singura jucătoare de tenis care a câştigat peste 60 de milioane de dolari în premii. Considerată cea mai bună jucătoare de tenis din istorie, Serena Williams are în paralel şi o carieră de model, actriţă şi scriitoare, jucând în mai multe seriale pentru televiziune printre care “My Wife and kids”, „ER” şi „Law & Order: Special Victims Unit”.

Sursă foto: Yann Caradec

În 2005 a publicat împreună cu sora ei şi autoarea Hillary Beard cartea „Venus & Serena: Serving From the Hip: Ten rules for living, loving and winning”, în 2009 a lansat prima autobiografie solo numită “On the line” şi în momentul de faţă lucrează la un scenariu de seriale pentru televiziune.

Maria Sharapova, o jucătoare de tenis model

Numărul doi în clasamentul feminin ATP, a câştigat de-a lungul carierei 34 de titluri individuale şi cinci titluri de Grand Slam, dintre care două la Open-ul Franţei, şi câte unul la Open-ul Australiei, Wimbledon şi Open-ul American. Atunci când timpul nu înseamnă antrenamente sau competiţii, Sharapova se relaxează ascultând muzică, cântând şi dansând. Preocupările ei profesionale includ contracte de modeling şi apariţii în spoturi TV precum cele pentru Nike şi Canon.

Sursă foto: Marianne Bevis

 

Simona Halep, între shopping şi maşini puternice

Video: Simona Halep, cele mai bune puncte din 2014

 

Jucătoarea aflată în momentul de faţă pe locul 3 în clasament, după un parcus excelent la Open-ul Australiei, a ajuns anul trecut în finala de la Roland Garros, în semifinalele de la Wimbledon şi în sferturile de finală ale Open-ului Australian. După oboseala din competiţii Simona Halep se relaxează mergând la shopping sau conducând maşina Porsche pe care şi-a cumpărat-o în toamna anului trecut, fiind cunoscută pentru pasiunea ei pentru maşinile puternice.

Sursă foto: Naparazzi

De la yoga, tai chi şi regimuri alimentare disciplinate şi până la jocuri de poker, golf şi maşini puternice, fiecare dintre vedetele tenisului îşi completează viaţa cu activităţile care o ajută cel mai mult să-şi recapete energia şi tonusul. Specifice fiecărui tip de personalitate, bazate pe necesităţi fizice şi mentale, vise din trecut sau planuri pentru un viitor care va urma carierei în tenis, hobby-urile îi aduc mai aproape de noi, de fani şi de tinerii care visează să le calce pe urme.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro