Vineri, 29 martie 2024 - 2:47:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Roland Garros 2017. Ce spune antrenorul Serenei Williams despre Simona Halep


29 mai 2017

Antrenorul Serenei Williams a vorbit despre şansa pe care o are Simona Halep de a câştiga primul ei titlu de Mare Şlem chiar acum, pe zgura de la Roland Garros.

”Simona are un antrenor foarte bun în persoana lui Darren Cahill şi sunt sigur că cei doi ştiu ce au de făcut mai bine decât oricine altcineva. La ora asta, joacă foarte bine şi în mod categoric are potenţial pentru a câstiga un Grand Slam. Să sperăm că se va întâmpla în curand. Mai ales în această perioadă, când Serena lipseşte”, a spus Patrick Mouratoglou într-un interviu acordat publicaţiei de specialitate treizecizero.ro

”Trebuie să spunem că Simona Halep, este, dintre toate pretendentele, favorita. Deşi ea încearcă să ne spună că nu-i adevărat, pentru că presiunea e mare. O înţeleg, e un turneu deschis, dar ea este favorita. Este adevărat că nu este favorită atât de categoric cum este Nadal la băieţi, dar este favorită mai multe motive: joacă bine pe zgură, are o perioadă bună acum şi a mai făcut o finală aici.

Pentru toţi jucătorii care au o şansă să câştige, este crucial cum vor face faţă presiunii. Cred că mai ales pentru Simona va fi dificil. Este dificil pentru toată lumea, bineînţeles. Dar pentru ea mai cu seamă, pentru că se gândeşte: ”Pot să câştig primul meu Slam, am şanse mari, toată lumea tenisului se aşteaptă ca eu să câştig pentru că sunt bună pe zgură, joc bine acum, am mai făcut finală aici etc”, şi din acest motiv simte multă presiune, care este dificil de gestionat. Felul cum va face faţă va avea un impact decisiv asupra rezultatului final”, a completat antrenorul francez cu origini elene, care o pregăteşte din 2012 pe Serena.

Mouratoglou a precizat că sunt mare şanse ca Serena Williams să se întoarcă în circuit după ce va da naştere bebeluşului. Sportiva este însărcinată în luna a cincea, dar merge deseori pe terenul de tenis, pentru a ”nu îşi pierde îndemânarea”, potrivit spuselor lui Mouratoglou. Francezul a spus că i-a promis Serenei că nu va antrena pe nimeni altcineva până la reîntoarcerea ei în circuit.

În privinţa turneului masculin, antrenorul crede că mare favorit este Rafael Nadal. Absenţa lui Roger Federer (care a luat decizia de a renunţa la întreg sezonul pe zgură) şi forma slabă a lui Novak Djokovici şi a lui Andy Murray îi fac pe Nadal să aibă şanse uriaşe la al 10-lea său trofeu suprem pe zgura pariziană.

Roland Garros 2017 a început duminică, 28 mai, şi se va încheia tot duminică, 11 iunie.

Simona Halep o va înfrunta pe Jana Cepelova (Slovacia) în runda inaugurală a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului. Cepelova (23 ani, 88 WTA) a învins-o pe Simona în 2015, în primul tur la Wimbledon, cu 5-7, 6-4, 6-3. Halep (25 ani) câştigase primul duel, în 2014, la US Open, cu 6-2, 6-1, în turul secund.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro