Miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:13:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Webber a câştigat cursa de Formula 1 de la Silverstone


9 iulie 2012

formula_1Mark Webber a obţinut la Silverstone a doua victorie din acest sezon după ce l-a depăşit cu patru tururi înainte de final pe Fernando Alonso, cel care dominase autoritar cursa până în acel moment.

Red Bull Racing a câştigat duminică Marele Premiu al Marii Britanii prin intermediul lui Mark Webber datorită unei strategii mai bune în privinţa pneurilor. Plecat din pole position cu pneuri de compoziţie hard, Fernando Alonso a fost lider autoritar pe aproape tot parcursul cursei, inclusiv după cele două opriri la boxe.

Totuşi, strategia lui Webber de a începe cursa cu pneuri soft şi de a utiliza cauciucurile de compoziţie hard în ultimele două treimi ale acesteia s-a dovedit a fi câştigătoare: australianul a recuperat în numai 10 tururi diferenţa de patru secunde care îl separa de Alonso după a doua oprire la boxe şi l-a depăşit într-o manieră spectaculoasă cu numai patru tururi înainte de final.

Astfel, pilotul echipei Red Bull şi-a adjudecat a doua victorie din acest sezon după cea de la Monaco şi s-a apropiat la 13 puncte de Alonso în clasamentul general. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de coechipierul său de la Red Bull, Sebastian Vettel, care, deşi a pierdut o poziţie la start când a coborât pe locul cinci, a recuperat alte două la prima intrare la boxe.

Cu excepţia lui Alonso şi a lui Lewis Hamilton, toţi ceilalţi piloţi care au plecat din top 10 au început cursa cu pneuri soft şi au avut strategii asemănătoare. Acest lucru i-a permis lui Felipe Massa să termine pe locul patru şi să obţină cea mai bună performanţă din acest sezon după ce l-a depăşit în turul 11 pe Michael Schumacher.

Septuplul campion mondial a avut parte de o cursă dificilă la volanul monopostului Mercedes şi a terminat doar pe locul şapte in ciuda poziţiei a treia de pe grilă, după ce a fost depăşit şi de Vettel la prima intrare la boxe, iar apoi de ambii piloţi de la Lotus, Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean, care au încheiat cursa pe locurile cinci şi şase.

Nici Hamilton nu a parte de o cursă uşoară, rezistând doar nouă tururi cu al doilea set de pneuri hard şi făcând rocadă de locuri cu Schumacher într-un interval de 23 de tururi pentru a termina pe locul opt. Coechipierul său Jenson Button şi-a adjudecat în extremis ultimul punct pus în joc după ce Nico Hulkenberg (Force India) a comis o eroare în ultimul tur şi i-a permis să termine pe locul 10, după ce plecase de pe poziţia a 16-a a grilei de start. Între cei doi britanici s-a intercalat Bruno Senna de la Williams pe locul nouă.

Maldonado este un tampit. Nu ar trebui sa fie in Formula 1, intr-o zi va rani pe cineva

Sergio Perez

Pilot Sauber

Pastor Maldonado a fost încă o dată protagonistul unui incident spectaculos, însă de data aceasta victima a fost Sergio Perez. Cei doi rivali au intrat simultan la boxe în turul 14, iar la scurt timp după revenirea pe circuit pilotul echipei Williams a intrat în mexican şi l-a forţat pe acesta să abandoneze.

Perez nu şi-a ascuns nemulţumirea pentru acest incident şi l-a catalogat drept "tâmpit" pe Maldonado, considerând că acesta nu îşi merită locul în Formula 1. Incidentul dintre cei doi urmează să fie analizat de comisari la finalul cursei, iar şansele ca Maldonado să primească o nouă penalizare pe grila de start sunt foarte mari.

Kamui Kobayashi s-a făcut şi el remarcat la Silverstone după ce a reuşit să doboare trei mecanici ai propriei echipe în momentul în care a intrat la boxele Sauber pentru ultima intrare la boxe. Potrivit primelor informaţii, unul dintre mecanici a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar incidentul va fi de asemenea analizat de comisari la finalul cursei.

Pe lângă Perez a mai abandonat şi Paul di Resta de la Force India, în timp ce Vitaly Petrov nu a luat startul în cursă din cauza unei defecţiuni la motorul monopostului Caterham survenită cu numai câteva minute înainte de stingerea luminilor roşii. Cel mai bun timp în cursă a fost realizat de Kimi Raikkonen, care a fost cronometrat cu 1:34.661 în turul 50.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Tags:
formula 1

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 septembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro