Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:49:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gazon de un milion de euro pentru finala Europa League de la Bucureşti


11 martie 2012

arenaSorin Oprescu, primarul general al Capitalei, şi Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), au prezentat o informare privind ultimele lucrări şi investiţii necesare la Arena Naţională in Bucureşti, pentru găzduirea finalei Europa League din 9 mai, inclusiv instalarea unui nou gazon în valoare de aproximativ un milion de euro.

Cu două luni înaintea finalei din 9 mai, primarul general Sorin Oprescu afirmă că lucrările nu sunt de importanţă majoră şi se referă la extinderea spaţiilor pentru media din stadion, a parcării etajate de maşini şi a parcărilor exterioare pentru carele de televiziune şi schimbarea suprafeţei de joc, o investiţie de 4 milioane lei ce va fi suportată de Primăria Generală a Capitalei.

Meciul Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş (2-0), de sâmbăta trecută, a fost ultimul eveniment găzduit de Arena Naţională, unde lucrările de înlocuire a gazonului încep de sâmbătă 10 martie şi se vor încheia într-o lună, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

Noul gazon va fi furnizată şi instalată de STRI, o firmă specializată în suprafeţe naturale şi artificiale de joc, autorizată de UEFA. În costul lucrării intră schimbarea şi a unui strat de nisip de 10 cm din baza terenului şi închirierea până în luna noiembrie a unei instalaţii de lumină artificială pentru prinderea şi creşterea ierbii. Costul suprafeţei de joc se încadrează în tarifele normale la marile stadioane, iar în acest caz Primăria Capitalei face şi o economie de 300.000 euro, prin înlocuirea gratuită a stratului de nisip şi închirierea instalaţiei de iluminat artificial.

Sorin Oprescu a reamintit că primele două suprafeţe de joc instalate pe Arena Naţională au fost plătite de constructor, iar noul gazon va fi achitat de Primăria Generală. Noua suprafaţă de joc nu are un termen de garanţie, rezistenţa sa fiind determinată de condiţiile meteo şi de solicitările la care va fi supus. Iluminarea şi aerarea insuficientă la un stadion acoperit acoperit ca Naţional Arena diminuează durata de viaţă a suprafeţei de joc.

De la inaugurarea sa, Arena Naţională a găzduit 18 evenimente la care au asistat 500.000 de spectatori, fără a se lua în calcul cele 100.000 de persoane care au vizitat stadionul pe 6 august 2011. S-au disputat 3 meciuri în Liga Campionilor, 6 meciuri în Europa League, 3 jocuri ale echipe naţionale (2 oficiale şi 1 amical) şi 6 meciuri de campionat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro