Duminică, 28 aprilie 2024 - 6:34:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Moment de reculegere pentru Florian Walter, refuzat pe stadionul Ilie Oană!


21 mai 2019

Suporterii Petrolului Ploieşti au dorit organizarea unui scurt moment de reculegere în memoria lui Florian Walter, fostul finanţator al Petrolului, de al cărui nume se leagă câştigarea Cupei României.

Din păcate, dorinţa suporterilor s-a lovit de refuzul actualui staff de conducere a echipei, inclusiv a lui Mădălin Mihailovici, reprezentantul partenerului finanţator.

Suporterii propuseseră ca numele lui Florian Walter să apară pe tabelele electronice ale stadionului, iar spectatorii să participe la un minut de reculegere.

Refuzul staffului de conducere a dat naştere unui nou conflict între suporteri şi conducerea echipei, într-un moment în care se părea că lucrurile s-au mai liniştit.

Vă reamintim că Florina Walter (56 de ani) a decedat duminică seară, în urma unui atac cerebral.

Florian Walter a intrat in fotbal in urma cu aproximativ 15 ani, ca actionar al lui Dinamo. Bun prieten cu Cristian Borcea, el a intrat in echipa de actionariat a lui Dinamo alaturi de Nicolae Badea, Gigi Netoiu, Vladimir Cohn, Vasile Turcu, Ioan Becali si Dragos Savulescu.

Discret in perioada Dinamo, Walter a devenit mult mai vizibil dupa trecerea la U Cluj. El a fost patronul Romprest si a sponsorizat mai intai Dinamo si unele sectii ale clubului.

Ulterior, la Cluj, el a preluat Universitatea pe cand echipa era in liga secunda si a reusit sa promoveze echipa pe prima scena. In perioada patronatului lui Florian Walter a avut loc si faimosul meci U Cluj - CFR, decis de Ricardo Cadu, la finalul caruia echipa din Gruia a luat titlul.

Florian Walter a avut o relatie de prietenie si cu Gigi Becali, dar si cu actualul selectioner Cosmin Contra, pe care a dezvoltat-o dupa ce l-a luat pe Contra antrenor la Petrolul.

Walter a plecat de la U Cluj cu jucatorii si autocarul si a mers la Petrolul. La Ploiesti el i-a dat sansa lui Cosmin Contra, aducandu-l pe acesta din liga a treia spaniola, de la Fuenlabrada. Contra a rasplatit increderea cu un trofeu - Cupa Romaniei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro