Marţi, 19 martie 2024 - 11:36:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O poveste în galben şi albastru FOTO


2 iunie 2013

Dacă pe gazon meciul dintre Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj a fost unul destul de echilibrat, în tribune suporterii galben albaştri s-au impus fără drept de apel în faţa clujenilor.

 

Coregrafiile care au făcut celebră galeria noastră în toată Europa nu putea să lipsească de pe Naţional Arena. Un banner tridimensional înfăţişând doi atleţi, unul în alb vişiniu şi unul în galben-albastru a impresionat toată România.

 

Coregrafia a fost completată cu multe cartoane roşii,galbene şi albastre, care au îmbrăcat stadionul în steagul naţional.

 

După meci, Florian Walter, principalul sponsor al echipei, a anunţat că milionul de euro venit din partea municipalităţii va fi împărţit de jucători. “Jucătorii vor împărţi un milion de euro. Asta a fost înţelegerea cu ei, au câştigat Cupa, au calificat echipa în cupele europene după o pauză de 40 şi ceva de ani. Merită toţi banii!”, a spus Walter.

 

 

Fiesta galben albastră

 

 

După meci, jucătorii Petrolului au venit direct acasă, unde erau aşteptaţi de peste 30.000 de ploieşteni aflaţi pe culmile extazului.

 

Într-un autocar descoperit, asemenea marilor staruri din fotbalul mondial, petroliştii au participat la un show pirotehnic în centru oraşului. Timp de peste două ore nimeni nu a plecat acasă cântând, dansând şi scandând lozinci care anunţau implinirea unui vis.

 

O primire specială a avut Jeremy Bokila, cel care a fost principalul “vinovat” de aducerea a Cupei României la Ploieşti după o pauză de 18 ani şi care a contribuit decisiv la calificarea Petrolului în Europa League.

 

Zeci personalităţi locale s-au alăturat suporterilor dezlănţuiţi, în mulţime recunoscând numeroşi consilieri locali şi judeţeni, parlamentari prahoveni, pe comisarul şef Viorel Dosaru dar şi pe prefectul Marius Sersea.

 

Fiesta lupilor nu a fost ratată e principalul finanţator al echipei Florian Walter, care a descoperit pentru prima oară cât de frumos ştiu să sărbătorească ploieştenii.

 

 

Nici primarul Iulian Bădescu nu a lipsit de la sărbătoare, venind acasă de pe Naţional Arena împreună cu jucătorii şi stafful tehnic al echipei.

 

Petrecerea de pe străzi s-a terminat în jurul orei trei dimineaţa, echipa luând calea clubului Sky din Păuleşti, acolo unde erau aşteptaţi de familii şi de apropiaţi pentru a sărbători aducerea celui de al treilea trofeu din istoria clubului Petrolul Ploieşti.

 

A fost o noapte magică, pe care jucătorii şi ploieştenii nu o vor uita curând, şi pe care speră să o reediteze şi anul viitor.

 

Succes echipei Petrolul Ploieşti în Europa League şi sperăm să avem cât mai multe astfel de sărbători pe străzile oraşului.

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro