Miercuri, 11 decembrie 2024 - 3:15:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Incidentele meciului România - Ungaria


12 octombrie 2014

Trenul cu peste 1000 de suporteri maghiari, plecat vineri după-amiază din Budapesta, a trecut pe la Craiova sâmbătă dimineaţă. Pentru a evita orice conflict în gara din Bănie, conductorii trenului au oprit garnitura într-o haltă, la 10 kilometri de oraş. La puţin timp după trecerea suporterilor unguri, din Craiova a plecat şi o garnitură cu ultraşi din galeria Universităţii.

Până să ajungă în Bucureşti, suporterii maghiari au făcut spectacol şi la intrarea în ţară, în vama Curtici. Forţele de ordine au umplut, la propriu, gara din Curtici. Până să-şi termine poliţiştii treaba, suporterii s-au distrat aruncând petarde şi stropindu-i cu bere pe cei care se apropiau.

Trenul care i-a adus pe suporterii unguri a ajuns în Gara Băneasa puţin după prânz. Sosirea garniturii decorate cu steaguri ale Ungariei, a umplut gara de fumigene şi petarde.

Jandarmii au intervenit în tribune după ce galeriile celor două naţionale de fotbal au pornit propriul meci, încă din momentul intonării imnurilor celor două ţări. Românii au huiduit imnul Ungariei, suporterii maghiari au ripostat aruncând cu petarde şi fumigene. În timpul intonării imunului României, mai mulţi spectatori din inelul 3 al tribunei a doua au încercat să forţeze cordonul de jandarmi şi să meargă spre suporterii unguri. S-a aruncat cu petarde şi fumigene. Forţele de ordine au reacţionat cu gaze lacrimogene. Mobilizarea fără precedent a forţelor de ordine a împiedicat un război între suporteri. Dacă anul trecut au fost adevărate lupte de stradă, acum au fost incidente doar în tribune, stopate de intervenţia în forţă a jandarmilor.

„Patruzeci şi şase de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului. 12 dintre acestea au fost duse la spital, trei la spitalul Pantelimon şi nouă la Floreasca. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractură membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore. Singurul caz mai grav a fost al unui tânăr de 26 de ani, care a suferit o criză de epilepsie. Toţi au fost români, cu o excepţie, o tânără de 23 de ani, care a suferit o tulburare de ritm", a declarat pentru Mediafax Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 decembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro