Joi, 28 martie 2024 - 11:49:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hamza a salvat "haita". PETROLUL - U Cluj 2-0


16 decembrie 2013

"Lupii galbeni" i-au făcut cadou lui  Cosmin Contra  o victorie pe teren propiu împotriva celor de la U Cluj, în ultimul meci disputat pe "Ilie Oană" în acest an.

Pe o ceaţă densă şi o vreme geroasă, ardelenii au venit la Ploieşti  decişi să îi strice petrecerea lui "Guriţă".

"Lupii galbeni" au avut prima ocazie a meciului, abia in minutul 27  Albin a incercat o "scarita" dar Niculescu a fost pe fază . În minutul 39, Petrolul a dezgheţat tabela când Priso a centrat perfect de pe dreapta, Teixeira i-a pasat cu capul lui Hamza , iar atacantul "lupilor" a reluat din voleu , în colţul lung.

Pauza venea la scorul de 1-0

 

In repriza a doua , gazarii au dictat ritmul  si au vrut sa incheie socoteliile cu echipa clujeana. In minutul 52,  Priso a trimis in careul advers un şut-centrare,  iar Hamza a inscris pentru 2-0.

Pana in ultimele minute, amfitrionii au mai avut cateva oportunitati, dar acestea nu au fost periculoase. In minutul 87, oaspetii au avut singura ocazie  (cu adevarat ),  Rilke a şutat puternic, dar Pecanha a avut două super parade .In ultimul minut al meciului,  Dore a tras în portarul "şepcilor rosii " dintr-o pozitie favorabila.

Finalul meciului a declanşat fiesta, Cosmin Contra a fost aclamat de tot stadionul .

Cu aceasta victorie Petrolul acumuleaza 37 de puncte şi ocupa locul 2 in clasamentul ligii 1. Ultimul meci al galben-albastrilor se va disputa joi, in deplasare , cu Pandurii Tg.Jiu .

Declaraţii conferinţa de presa :

Cosmin Contra: ”În primele 30 de minute nu prea ne-am regăsit, e sfârşit de an, a intervenit oboseala, jucătorii sunt cu gândul la vacanţă şi le e greu să se mai concentreze. Oricum, e bine că am câştigat, cred că s-a văzut foarte clar că am fost echipa mai bună şi le mulţumesc băieţilor pentru acest cadou, nu putea să-mi ofere de ziua mea altceva mai frumos decât această victorie. Mai avem un singur meci, cel de la Tg. Jiu, unde sperăm să obţinem un rezultat pozitiv şi să încheiem anul cu bine”.

Mihai Teja: ”A fost un joc împotriva unei echipe foarte bune, cu fotbalişti care au multă calitate şi pot face diferenţa în orice moment. Am încercat şi, până la un moment dat si am reusit, să ne luptăm de la egal la egal cu ei, dar am primit cele două goluri şi n-am mai avut reactie. Mi-as fi dorit să-i stric ziua lui Cosmin Contra, căruia îi urez <La mulţi ani>, însă n-am reuşit să luăm punct sau puncte aşa cum ne propusesem. Ceea ce se construieşte la Petrolul este un lucru extraordinar şi oamenii de aici merită felicitări”.

Petrolul Ploieşti – Universitatea Cluj 2-0

Marcator: Hamza Younes (39, 52)

 

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo (cpt), Benga, Guilherme - Hoban, De Lucas (75 Boudjemaa) - Priso, Albin (64 Dore), Teixeira (60 Mustivar) - Hamza. Antrenor: Cosmin Contra

U Cluj: Niculescu - Ciupe, Ninu, Abrudan, Mendy - Bucşă, Cristocea (59 Lungu), Rilke, Kovacs (19 Calcan), Borza (74 Ursu) - Lemnaru. Antrenor: Mihai Teja

Au arbitrat: Lucian Rusandru (Sfantu Gheorghe) - Mircea Grigoriu (Bucureşti), Iulian Radu (Bucureşti); Rezervă: Eduard Ioniţă (Constanţa)

Observatori: Dan Berbecaru (Rm. Vâlcea, FRF), Mircea Călin (Bucureşti, LPF)

Flash

 

* Fotbalistii ploiesteni  au intrat pe teren inainte de fluierul de inceput al partidei,  purtând tricouri albe cu un mesajul  "Lupii nu îsi abandonează puiul! Cu totii alături de Vlad!"

Acest mesaj reprezintă sustinerea  jucătorilor pentru juniorul Vlad Radu, legitimat la Petrolul Ploiesti, acesta  fiind  grav bolnav.

*  La meciul de aseara cu Universitatea Cluj a fost prezent si  Adrian Mutu. Viitorul petrolist a fost aplaudat si ovationat de tot stadionul minute în şir

* La conferinta de presa  , Cosmin Contra a venit cu treningul ud de la "ploaia de sampanie " la care a fost supus, imediat dupa meci, in vestiare, de catre elevii lui .


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro