Joi, 25 aprilie 2024 - 11:03:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă un cutremur puternic în Chile


3 aprilie 2014

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs miercuri seara in extremul nordic al Chile, generand o noua alerta de tsunami, la 24 de ore dupa ce a avut loc un prim seism. Chile a ridicat, joi, alerta de tsunami pe tot teritoriul, dupa o replica puternica, de 7,8 grade, a seismului produs marti seara in nordul tarii.

Populatia din localitatile de coasta ale tarii a fost evacuata, in special la Arica, Iquique si Antofagasta, zonele cele mai afectate de cutremurul cu magnitudinea de 8,2 produs cu o zi inainte si soldat cu sase morti.

Presedintele chilian Michelle Bachelet, care a mers la fata locului in cursul zilei pentru a evalua pagubele, se afla in orasul Arica (2.100 de kilometri nord de Santiago) si a trebuit evacuata catre zonele inalte ale orasului, a anuntat televiziunea oficiala TVN.

Pentru moment, autoritatile chiliene nu au semnalat nicio victima sau pagube materiale produse in urma noului cutremur.

Locuitorii din orasele Arica si Iquique s-au grabit sa iasa pe strazi, in timp ce sirenele sunau alarma, indreptandu-se spre zonele mai inalte, ptorivit imaginilor diuzate de televiziunea chiliana.

Acest nou seism nu a produs pagube serioase, insa, drept masure de precautie, presedintele Michelle Bachelet, aflat in zona pentru a evalua situatia, a fost evacuat de la hotel si dus in orasul Arica, potrivit Reuters.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro