Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:12:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


DNA: Marius Constantin şi patru membri ai familiei lui Bercea Mondial, trimişi în judecată pentru şantajarea lui Mircea Băsescu


23 iunie 2014

Marius Constantin, precum şi mai mulţi membri ai familiei lui Bercea Mondial au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru şantaj, în dosarul în care este implicat şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, informează Direcţia Naţională Anticorupţie. Constantin şi patru din membrii clanului Bercea i-au cerut lui Mircea Băsescu 280.000 de euro, pentru a nu face publice informaţii privind presupuna lui implicare în fapte de corupţie.

Marius Constantin, Izaura Anghel, concubina lui Marius Constantin, Grinică-Ion Anghel, fiul Izaurei, Florin Anghel, fratele Izaurei, şi Fănica Anghel, mama Izaurei, au fost trimişi în judecată pentru şantaj.

În noiembrie 2013, fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, l-a ameninţat pe Mircea Băsescu că va da în vileag ”fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro”.

În 26.03.2014, inculpaţii Anghel Fănica şi Anghel Florin au exercitat ameninţări asupra unei persoane (martor în prezenta cauză), cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor, arată DNA.

La datele de 26.05.2014 şi 29.05.2014, inculpaţii Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro.

La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu ceilalţi doi inculpaţi suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 31.05.2014, inculpatul Anghel Florin, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv implicarea ei în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, urmând să disemineze şi o presupusă înregistrare având ca obiect aceste aspecte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro