Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:23:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Averea primarului Stavarache, pusă sub sechestru asiguratoriu


12 iulie 2014

Averea primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, arestat preventiv pentru presupuse fapte de corupţie, a fost pusă sub sechestru asiguratoriu de către procurorii DNA, măsură contestată de edil la Curtea de Apel Bacău şi respinsă de judecători, printr-o hotărâre definitivă.
   
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, printr-o ordonanţă, luarea măsurii asiguratorii asupra unor proprietăţi imobiliare a primarului de Bacău, Romeo Stavarache, arestat preventiv la începutul lunii iulie pentru presupuse fapte de corupţie, respectiv luare de mită, scrie Mediafax.
   
Prin măsura asiguratorie, procurorii urmăresc recuperarea sumei de 2,39 milioane de lei pe care se presupune că edilul băcăuan ar fi primit-o drept mită, în cazul în care instanţa îl va găsi vinovat pe acesta de faptele de corupţie de care este acuzat.
   
Măsura sechestrului asiguratoriu dispusă de DNA a fost contestată de Romeo Stavarache la Curtea de Apel Bacău. Judecătorii băcăuani au respins cererea primarului din Bacău, printr-o hotărâre definitivă, publicată, sâmbătă, pe site-ul instanţei băcăuane de judecată.
   
Potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul Primăriei Bacău, Romeo Stavareche deţine o vilă de 252,42 metri pătraţi în municipiul Bacău, la o valoare de impozitare de 273.887 lei, construită încă din 1999 împreună cu soţia. De asemenea, edilul băcăuan mai are în proprietate trei terenuri intravilan, tot în oraşul de reşedinţă, pe aceeaşi stradă unde are şi casa de locuit, în suprafaţă totală de 944,8 metri pătraţi. Valoarea acestora de cumpărare este de 182.628 de lei, după cum reiese din declaraţia de avere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro