Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:52:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bombardierele ruseşti au pătruns de 16 ori în spaţiul aerian american în ultimele zece zile


8 august 2014

Bombardierele strategice ruseşti au efectuat 16 incursiuni în nord-vestul spaţiului aerian american în ultimele zece zile, o creştere neobişnuit de mare a acestor zboruri, potrivit unor oficiali american din cadrul apărării, relatează publicaţia electronică Washington Free Beacon.

Numeroasele zboruri ale bombardierelor ruseşti Tu-95 au determinat ridicarea de la sol a unor avioane militare americane de câteva ori. De asemenea, în timpul unei incursiuni în apropiere de Alaska, a fost detectat şi un avion rusesc de strângere de informaţii împreună cu bombardierele.

"În ultima săptămână, NORAD a identificat vizual avioane ruseşti care operau în şi în jurul zonelor de identificare şi apărare americane", a declarat maiorul Beth Smith, purtătoare de cuvânt pentru Comandamentul Nordic American şi Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).

Smith a subliniat că zborurile ruseşti şi-au intensificat activitatea dar a minimalizat ameninţarea, afirmând că acestea sunt misiuni şi exerciţii de antrenament obişnuite.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro