Marţi, 19 martie 2024 - 12:01:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hoţii români de cabluri au lăsat o întreagă localitate din Italia în beznă


4 ianuarie 2016

Aceştia sunt acuzaţi că au furat 6 km de cabluri de înaltă tensiune şi au lăsat în beznă San Genesio.

Un minor a fost denunţat, relatează gazetaromaneasca.com. Hoţii care tranşau cabluri electrice de înaltă tensiune în provincia Pavia au fost blocaţi şi arestaţi. Carabinierii i-au surprins pe cei patru componenţi ai bandei pe câmpurile din Cura Carpignano. Unul este un adolescent de 17 ani care a fost numai denunţat la Tribunalul pentru Minori din Milano.

În arest au ajuns Simi Iulian Moldovan, de 24 de ani şi Florin Gabriel Predescu, de 26 de ani.
 

Arestare validată, însă cu eliberare pentru Alin Pantelie Corduneanu, de 24 de ani. Toţi sunt acuzaţi de complicitate la furt de cupru. Carabinierii de la unitatea din Pavia au recuperat şapte sute de kilograme de cabluri electrice pe care banda le-a ascuns pe câmp pentru a fi luate ulterior de complici.

Carabinierii din Pavia efectuau de câteva zile controale nocturne pe câmpurile din Cura Carpignano. Au fost constatate căderi de energie şi investigatorii, având în vedere că zona rămăsese în beznă, au suspectat că era opera bandei hoţilor de cupru pentru a acţiona nederanjaţi. Enel chiar a angajat paznici pentru a controla mai bine zona în care se furau cabluri electrice.

Militarii au făcut diferite inspecţii pe câmpurile situate de-a lungul drumului provincial care duce de la Pavia la Sant’Alessio şi au văzut o maşină suspectă, un Ford Galaxy. Din întunericul nopţii au apărut imediat patru tineri care au urcat în maşină. Au pus-o în mişcare şi au plecat. Militarii au început să-i urmărească împreună cu alţi colegi şi au reuşit imediat să-i blocheze pe cei patru suspectaţi că au furat cupru.

Românii au fost însoţiţi la cazarmă. În maşină erau mănuşi din plastic, curele pentru pantaloni, care sunt folosite la căţărarea pe stâlpi, şi ochelari de sudură. Nu erau foarfeci sau cleşti folosiţi pentru tranşarea cablurilor însă carabinierii suspectează că aceste unelte au fost abandonate pe câmp.

Investigatorii au efectuat controale în apropierea stâlpilor de electricitate şi au găsit 23 de bobine de cupru care tocmai fuseseră desprinse. Greutatea este de 700 de kilograme. Probabil banda de români le-a ascuns în aşteptarea ca, în noaptea următoare, să vină complicii să le ia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro