Vineri, 29 martie 2024 - 4:20:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Resturi ale epavei avionului Air Asia, descoperite în Marea Java


31 decembrie 2014

Autorităţile indoneziene au anunţat că au descoperit resturi ale epavei avionului care a dispărut de pe radare în urmă cu trei zile. Fragmente au fost descoperite în apropiere de Borneo, în Marea Java. Ministrul Transporturilor se va deplasa în zonă.

Fragmentele depistate marţi în Marea Java sunt cele ale "avionului AirAsia" dispărut duminică la scurt timp după decolarea din cel de-al doilea oraş indonezian cu destinaţia Singapore, a declarat pentru AFP directorul general al aviaţiei civile indoneziene, citat de AFP.

"Pentru moment, se poate confirma că este avionul AirAsia, iar ministrul Transporturilor va pleca în scurt timp către Pangkalan Bun", în zona căutărilor, unde au fost descoperite fragmentele respective, a adăugat Djoko Murjatmodjo.

Fragmente ce seamănă cu uşa unui avion şi un tobogan pentru evacuarea de urgenţă au fost depistate marţi în Marea Java din Indonezia.

Un fotograf al AFP aflat la bordul aeronavei care a descoperit fragmentele a văzut obiecte care semănau cu veste de salvare, colace de salvare şi tuburi lungi portocalii.

"Am depistat aproximativ zece obiecte mari şi numeroase obiecte mici de culoare albă pe care nu le-am putut fotografia", a declarat un purtător de cuvânt al armatei indoneziene, Agus Dwi Putranto.

"Poziţia lor este la zece kilometri de locul în care avionul a apărut pentru ultima dată pe ecranele radar", a adăugat el.

Obiectele mari apar pe zece fotografii şi seamănă cu o "uşă de avion", un "tobogan pentru evacuarea de urgenţă", o "cutie de formă pătrată, poate un rezervor de carburant", a detaliat el.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro