Joi, 28 martie 2024 - 6:15:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bilanţul furtunii Xaver a ajuns la zece morţi


7 decembrie 2013

Furtuna Xaver, care afectează începând de joi nordul şi estul Europei, a provocat moartea a cel puţin zece persoane, relatează AFP. Pompierii au anunţat că trei persoane au murit, iar alta a fost rănită vineri dimineaţa, după ce o rafală de vânt a doborât un arbore care a căzut peste o maşină, în apropiere de Lembork, în nordul Poloniei, una dintre ţările afectate de furtuna Xaver. Aproximativ 400.000 de locuitori rămăseseră fără curent electric.

Ulterior, în presă au apărut informaţii despre încă şapte morţi în Norvegia, Olanda, Marea Britanie şi Danemarca. Astfel, bilanţul furtunii Xaver a ajuns la zece morţi.Rafale de vânt de până la 225 de kilometri pe oră au provocat perturbări importante în Marea Britanie, privând de electricitate aproximativ 100.000 de gospodării.

În total, aproximativ 10.000 de locuinţe au fost evacuate în zona de coastă, şi anume 9.000 în Norfolk şi 1.000 în Essex.

În acest comitat din sud-estul Angliei, poliţia a anunţat anterior, vineri dimineaţa, că perioada de maximă intensitate a furtunii a trecut, iar majoritatea oamenilor evacuaţi au părăsit centrele de găzduire în regim de urgenţă în care s-au refugiat.

Şcolile au fost închise în nordul Germaniei, iar alte regiuni, precum Berlinul, au anunţat că absenţele de la lecţii nu vor fi sancţionate. Astfel, părinţii pot să-i oprească pe copii acasă, dacă vor acest lucru.Potrivit unui site specializat în vânzarea biletelor de avio, fluege.de, 531 de zboruri au fost anulate joi şi vineri, în Germania.

În Olanda, inundaţiile au afectat Rotterdamul şi oraşul vecin Dordrecht. Compania aeriană KLM a anunlat vineri aproape 20 de zboruri.

Traficul feroviar a fost perturbat în sudul Suediei până sâmbătă.

Totuşi, vremea ar trebui să se îmbunătăţească în următoarele zile, au anunţat meteorologii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro