Joi, 28 martie 2024 - 8:55:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vin ninsorile!


7 martie 2014

La munte vremea se anunţă capricioasă în acest weekend. Precipitaţiile sunt mai puţine decât zilele trecute. Astăzi vor fi mixte la nivel local în Carpaţii Orientali şi Meridionali, iar mâine mai mult ninsori, pe arii restrânse, tot în aceste masive. În restul zonei montane soarele este mai darnic cu prezenţa lui, înnorările vor fi temporare şi numai izolat se vor semnala precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie. Vântul se înteţeşte, astfel încât mai ales mâine va depăşi viteze la rafală de 55 km/h, iar pe creste va sufla tare.

În vestul şi centrul ţării aspectul vremii este schimbător, iar temperaturile sunt în continuare peste mediile climatologice. Cerul se va înnora temporar, dar numai izolat va ploua slab, iar vântul va sufla până spre moderat. La amiază vor fi 13...15 grade în termometre, mai puţin chiar în depresiunile intramontane, unde vor fi 9...10 grade.

Vremea din sudul ţării este neschimbată. Nori mulţi pe cer, local plouă slab, iar în estul Munteniei vântul suflă cu intensificări. Temperaturile sunt în limite normale: maxime de 11 grade în Craiova şi Piteşti, 9 grade în Ploieşti şi Giurgiu şi 8 în Buzău şi Călăraşi.

În Dobrogea, acceaşi vreme închisă ce persistă de aproape două săptămâni. Temporar va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări ce vor atinge la rafală în jur de 50 km/h. Temperaturile sunt modeste, cel mult 7...8 grade, iar cu vântul şi umezeala de peste zi, cu siguranţă va fi mai rece.

În Moldova presiunea atmosferică a ajuns la cote ridicate, ceea ce însemnă mai puţine ploi şi poate şi câteva raze de soare. Vântul avea intensificări, ziua în partea sudică, iar noaptea în toată regiunea. Temperaturile maxime vor oscila între 8 şi 12 grade.

Duminică norii se mai răresc până şi în sudul şi estul ţării, unde numai pe arii restrânse, în special în prima parte a zilei va mai ploua slab. Soarele este mai generos în regiunile intracarpatice, unde nu prea mai e rost de ploaie, iar temperaturile sunt în continuare peste mediile climatologice. Vântul va avea viteze mai mari în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, peste 50...55 km/h la rafală, iar în zona montană înaltă, chiar peste. Temperaturile maxime vor fi între 5 grade în Subcarpaţii Moldovei şi 15...16 grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, duminică cerul va fi temporar noros şi trecător, dimineaţa, este posibil să mai ploua slab. Vântul va sufla cu putere, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Luni, în sudul şi sud-estul ţării cerul va fi mai mult noros şi mai ales seara şi noaptea, local vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ploaie, dar trecător şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La munte izolat va ninge. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va continua în est, sud-est şi la munte. Maximele vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

Cerul va fi mai mult mult noros, luni în capitală, unde cel mai probabil spre seară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, posibil şi sub formã de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va mai avea intensificări, iar la amiază temperatura nu va depăşi valoarea de 6 grade.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro