Miercuri, 21 februarie 2024 - 8:15:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Percheziţii în Capitală şi două judeţe, la persoane suspectate de evaziune de peste 100 milioane lei


25 mai 2015

Poliţiştii fac, luni, opt percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune în domeniul comerţului cu electronice, echipamente electrice, jucării şi bunuri de uz casnic, prin care a fost produs un prejudiciu estimat la peste 100 de milioane de lei.

Poliţiştii vor duce la audieri şapte persoane, pe numele cărora au fost emise mandat de aducere, urmând ca anchetatorii să decidă dacă în cazul acestora vor fi luate măsuri preventive.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2012-2014, mai multe persoane ar fi importat mărfuri provenite din China, pe care, prin intermediul unor societăţi comerciale de tip "fantomă", le-ar fi valorificat pe piaţa internă, fără a le evidenţia în contabilitate şi fără a declara la organele fiscale veniturile obţinute, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Persoanele suspectate în acest caz au produs prin evaziune fiscală un prejudiciu estimat la 101.774.000 de lei.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Ilfov, acţiunea fiind sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 februarie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro