Marţi, 19 martie 2024 - 8:25:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


DNA a deschis dosar penal privind modul în care CJ Constanţa a achiziţionat elicopterul SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol


17 decembrie 2014

Procurorii DNA Constanţa au deschis un dosar penal privind modul în care Consiliul Judeţean Constanţa a achiziţionat, în 2013, elicopterul trecut ulterior la SMURD şi prăbuşit, luni, în lacul Siutghiol, informea Mediafax.

Potrivit DNA, în acest dosar există suspiciunea săvârşirii unor fapte de abuz în serviciu în urma cărora s-a obţinut şi foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Ancheta ar trebui să clarifice "aspecte referitoare la modalitatea de achiziţionare, în cursul anului 2013, a unui elicopter echipat pentru zboruri medicale, de către Consiliul Judeţean Constanţa precum şi cu privire la legalitatea şi conţinutul contractului pentru servicii de operare a elicopterului respectiv ce ar fi fost încheiate între CJ Constanţa cu o firmă privată anterior predării acestui elicopter către Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul MAI".

Dosarul penal a fost deschis ca urmare a unui material publicat de Centrul de Investigaţii Media, potrivit căruia "Consiliul Judeţean Constanţa a irosit cinci milioane de euro pentru cumpărarea şi operarea unui elicopter medical care nu a fost folosit la nicio intervenţie de urgenţă, deşi a făcut aproape 600 de zboruri".

Elicopterul s-a prăbuşit luni în lacul Siutghiol din Constanţa. În urma accidentului, au murit toate cele patru persoane aflate în aparatul de zbor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro