Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:56:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tiraspolul a iniţiat un dosar penal şi invită mai mulţi oficiali moldoveni la audieri


23 mai 2015

Autorităţile separatiste din Transnistria au iniţiat un dosar penal în care acuză Chişinăul de încălcarea prevederilor negocierilor privind conflictul transnistrean şi invită mai mulţi oficiali moldoveni la Tiraspol pentru audieri, relatează MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Comitetului de Anchetă de la Tiraspol, "prin refuzul Chişinăului de prelungire a licenţei unor agenţi economici de pe teritoriul Transnistriei s-a încălcat, în mod intenţionat, dreptul acestora, acţiune ce va provoca daune materiale majore".
Astfel, mai multe persoane cu funcţii de răspundere de la Chişinău sunt invitate la Tiraspol pentru audieri. În comunicat nu este specificat însă numele persoanelor sau instituţiile vizate.

La începutul acestei săptămâni, presa din stânga Nistrului a scris că autorităţile de la Chişinău au înaintat cerinţe suplimentare pentru prelungirea licenţei de import de materii prime şi pentru cea de producere de băuturi alcoolice, pentru întreprinderea S.A "Buchetul Moldovei", din regiunea transnistreană.

Informaţia despre refuzul Camerei de Licenţiere din Moldova a fost confirmată de reprezentanţii companiei SA "Buchetul Moldovei". Însă aceştia au refuzat să comenteze situaţia şi spun că speră să încheie totuşi acordurile de reînnoire a licenţelor.

SA "Buchetul Moldovei" este a doua cea mai mare companie producătoare de alcool din Transnistria, specializată în producţia de vinuri aromate de înaltă calitate. Produsele sunt exportate în Rusia, Ucraina, Belarus, Statele Unite ale Americii, Israel şi statele baltice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro