Marţi, 19 martie 2024 - 8:45:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rudel Obreja, arestat în dosarul "Gala Bute"


5 februarie 2015

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, va fi arestat în dosarul "Gala Bute" pentru 30 de zile.

Tribunalul Bucureşti a judecat cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la implicaţiile lui Obreja în Gala Bute. Potrivit lui Obreja, procurorii DNA au cerut arestarea sa preventivă pentru că nu a spus ceea ce au dorit ei.

"Se doreşte un denunţ al meu împotriva doamnei Udrea, pe care nu-l voi face pentru că n-am cu ce", a spus fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box.

"Pentru oamenii care sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie, DNA cere arest la domiciliu. Pentru Obreja cere arest preventiv", a adăugat el.

"Nu spun ceea ce vor anchetatorii. (...) Aş vrea să mai spun un lucru legat de banii publici, pentru că până la urmă toată această discuţie este legată de bani publici. România cheltuie anual sute de miloane de euro pe asemenea manifestări şi nu au nici pe departe un impact de asemenea anvergură cum a avut Gala Bute", a spus Rudel Obreja.

"Eu am solicitat 4 milioane de euro pentru serviciile pe care le-am prestat pentru o valoare de expunere de 30 de milioane de euro. Cei din minister s-au luptat cu mine şi au ajuns să îmi plăteasca doar un milion jumătate de euro", a spus Obreja, vrând să arate că nu a existat o înţelegere din care să profite cineva.

În cazul lui Rudel Obreja, procurorii au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile, o decizie în acest sens urmând să fie luată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii au cerut arestarea preventivă şi a Elenei Udrea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro