Joi, 25 aprilie 2024 - 4:37:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aproape 2,5 tone de carne de miel, confiscate în Capitală


25 martie 2015

Aproape 2,5 tone de carcase de miel, nemarcate sanitar-veterinar şi neînsoţite de documente, au fost confiscate, în Capitală, de poliţişti şi inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Sigurnaţa Alimentelor (ANSVSA), instituţia anunţând că încep controalele de Paşte.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, maşina în care era transportată carnea a fost oprită în trafic, luni dimineaţă, de reprezentanţi ai Poliţiei din sectorul 5. Aceştia au constatat, pe lângă nereguli privind înmatricularea autoutilitarei, şi faptul că aceasta transporta carcase de miel.

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti au dat curs solicitării organelor de Poliţie şi au constatat că autoutilitara respectivă, transporta o cantitate de 2.430 de kg de carcasă de miel, care nu erau marcate sanitar veterinar şi nu erau însoţite de documente care să facă dovada trasabilităţii şi a faptului că provin în urma sacrificării mieilor într-un abator autorizat.

Astfel, întreaga cantitate a fost confiscată, urmând a fi neutralizată prin incinerare.

ANSVSA anunţă că va intensifica acţiunile de control în perioada premergătoare Paştelui.

"Recomandăm cetăţenilor să achiziţioneze produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor alimente sigure, care au fost verificate de personal de specialitate. Reamintim consumatorilor că pot sesiza orice nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la adresa de e-mail: [email protected] sau la numărul de telefon 0800 826 787, care funcţioneză în regim de permanenţă şi este apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie", se arată în comunicatul autorităţii.

Conducerea ANSVSA a transmis structurilor teritoriale setul de acţiuni care urmează a fi întreprinse la nivel naţional, pentru a asigura românilor produse alimentare conforme, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Fiecare DSVSA judeţeană va stabili un program de lucru pentru perioada 30 martie - 12 aprilie 2015, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în mai multe spaţii. În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

Pentru eficientizarea acestor acţiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorităţi competente judeţene/locale (primării, consilii judeţene, instituţii ale Prefectului, ANAF, ANPC, Ministerul Sănătăţii etc) în vederea organizării unor acţiuni comune de inspecţie şi control, în limita competenţelor stabilite prin legislaţia în vigoare şi în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorităţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro