Vineri, 29 martie 2024 - 7:24:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


INDIA/ Cel puţin 18 morţi şi 52 de răniţi în urma exploziei a trei bombe la Hyderabad


22 februarie 2013

Cel puţin 18 persoane au fost ucise, iar alte 52 rănite, după ce trei bombe au explodat, joi, într-un cartier periferic din oraşul Hyderabad (sud), a anunţat poliţia, relatează AFP.

Bombele au explodat într-un cartier aglomerat dintr-un district majoritar hindus de la periferia oraşului Hyderabad din India.

"Avem 18 morţi", a declarat pentru AFP un poliţist sub acoperirea anonimatului. Un bilanţ precedent furnizat de poliţie anunţa 12 morţi.

Potrivit unui alt poliţist, prezent la locul unei explozii, Amit Garg, "au existat trei explozii separate de bombe la Dilsukh Nagar (periferia Hyderabadului)", a precizat el.

Exploziile s-au produs în locuri aglomerate, dintre care una într-un local, a precizat el, anunţând că 52 de persoane au fost rănite.

Potrivit poliţiei, mai mulţi dintre răniţii spitalizaţi se aflau în stare critică.

Atentatele intervin la puţin timp după executarea - pe 9 februarie - unui militant separatist din Caşmir, condamnat la moarte pentru că a participat, în decembrie 2001, la atacul islamist sângeros comis împotriva Parlamentului de la New Delhi.

Mohammed Afzal Guru a fost spânzurat după respingerea cererii de graţiere de către preşedintele Indiei, Pranab Mukherjee.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro