Joi, 28 martie 2024 - 7:52:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


20 de români, condamnaţi la ani grei de închisoare în Franţa


6 iulie 2014

Un tribunal din Paris a pronunţat pedepse de până la opt ani de închisoare în cazul unor romi din România găsiţi vinovaţi pentru că şi-au obligat copiii să fure telefoane mobile şi portofele pe străzile capitalei franceze.

Justiţia franceză a dat dovadă de o severitate comparabilă şi în cazul persoanelor care au organizat revânzarea obiectelor furate, pronunţând pedepse de până la şase ani de închisoare şi amenzi de 30.000 de euro pentru cei care se fac vinovaţi de tăinuire. 

Această decizie, care este aproape de pedepsele cerute, a fost primită cu strigăte şi lacrimi în public, din care o parte au fost evacuaţi din sala de audieri.

Tribunalul a judecat în total 20 de persoane originare din România şi trei din Maroc, acuzate de către procuror ”că au trecut aproape la un stadiu cvasiindustrial de exploatare a copiilor lor”.

Persoanele provenite din România, care trăiau într-o mahala din nordul Parisului, au fost judecate pentru că au trimis la furat în Paris şi la periferia oraşului, între 2011 şi 2012, circa patruzeci de rude ale lor cu vârste între 9 şi 17 ani. Fiecare minor trebuia să aducă unul-două portofele pe zi sau două-trei telefoane mobile.

Câştigurile erau folosite la ştergerea datoriilor la jocurile de noroc în Franţa sau erau trimise unor membri de familie în România pentru a-şi construi sau renova casele.

Pedepsele cele mai grele (opt ani şi şapte ani) au fost pronunţate în cazul celor care au recurs la violenţă în cazul acelor minori.

Aproape toate pedepsele au fost însoţite de interdicţia definitivă de şedere pe teritoriul francez.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro