Joi, 28 ianuarie 2021 - 7:06:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

DNA cere în instantă control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc


21 iulie 2015

DNA a solicitat magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 luarea măsurii controlului judiciar faţă de fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, după ce acesta a fost eliberat condiţionat, însă mai are pe rol un dosar penal.

În cererea DNA se arată că, pe 2 iunie 2015, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la 10 ani închisoare într-un dosar de abuz în serviciu, însă decizia nu este definitivă, iar el nu are impusă nicio măsură preventivă.

Potrivit DNA, atât în cursul urmăririi penale, cât şi în cursul cercetării judecătoreşti, faţă de Necolaiciuc s-a dispus măsura arestării preventive în lipsă, după ce acesta a fugit în SUA.

De asemenea, instanţele au emis mandate de arestare naţională, europeană, respectiv mandat de urmărire internaţională.

După ce Mihai Necolaiciuc a fost extrădat în România, Judecătoria Sectorului 1 a menţinut controlul judiciar faţă de acesta la fiecare termen, însă, la data de 7 aprilie 2015, Tribunalul Bucureşti a dispus revocarea acestei măsuri, având în vedere ca acesta se afla în penitenciar, unde executa o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni primită în alt dosar.

"La adoptarea acestei soluţii, instanţa a avut în vedere, în exclusivitate, împrejurarea că inculpatul este arestat în altă cauză şi că această măsură asigură pe deplin atât buna desfăşurare a procesului penal în cauza de faţă şi, totodată, împiedică o sustragere a inculpatului de la judecată şi, în plus, previne săvârşirea unei alte infracţiuni. Astfel, măsura controlului judiciar apare ca inutilă atât timp cât inculpatul se afla sub o supraveghere strictă şi permanentă a agenţilor de penitenciar, supraveghere care este superioară oricărei alte supravegheri a organelor de poliţie care ar fi executată cât timp inculpatul s-ar afla în stare de libertate. Pe de altă parte, mai reţine instanţa care a dispus revocarea controlului judiciar, măsura nici nu poate fi executată, iar obligaţiile impuse nici nu ar putea fi îndeplinite de către inculpat, atât timp cât acesta se afla deja într-o supraveghere strictă şi permanentă", se arată în cererea procurorilor.

DNA mai arată că, în condiţiile în care Necolaiciuc a fost eliberat condiţionat pe 17 iulie, se impune luarea faţă de acesta a măsurii controlului judiciar, întrucât judecarea apelului în dosarul în care a primit 10 ani închisoare nu se va putea realiza în mod eficient.

Pe 3 iunie, fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la zece ani închisoare pentru abuz în serviciu şi utilizare a creditelor în alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane euro. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de DNA.

El mai are la activ o condamnare definitivă de 4 ani şi şase luni închisoare, dată în octombrie 2014 de Curtea de Apel Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

În acest al doilea dosar, Necolaiciuc a fost eliberat condiţionat pe 17 iulie, după nouă luni de detenţie, deoarece din pedeapsă i s-a scăzut perioada petrecută în arest preventiv, respectiv iunie 2009 — octombrie 2011.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(328 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 ianuarie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro