Miercuri, 24 aprilie 2024 - 9:34:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cinci răniţi au ajuns la spital în urma accidentelor de telecabină de la Bâlea


29 mai 2017

Cinci persoane, între care două turiste din Norvegia şi Ungaria, au ajuns, duminică, la Spitalul Judeţean Sibiu în urma accidentului în care au fost implicate două telecabine de la Bâlea, iar două dintre acestea rămân internate, în timp ce copilul de 4 ani rănit şi el în accident a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că cinci adulţi, un bărbat şi patru femei, au ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe, toţi fiind conştienţi.

Potrivit acestuia, doi din cei cinci pacienţi vor rămâne internaţi. Este vorba despre un bărbat diagnosticat cu fractură de rotulă şi care va rămâne internat la Secţia Ortopedie şi de o turistă din Norvegia, care a fost diagnosticată cu traumatism toraco-lombar şi fracuri costale.

Celelalte trei femei, între care una este turistă din Ungaria, au fost diagnosticate cu traumatisme şi contuzii şi nu necesită internare, a mai spus sursa citată.

Copilul care a fost rănit în telecabina de la Bâlea Cascadă a fost transportat la Spitalul de Pediatrie cu suspiciune de fractură piramidă nazală,

Cei şase turişti au fost răniţi după ce telecabinele care circulă între Balea Cascadă şi Bâlea Lac în Munţii Făgăraş au intrat cu viteză în staţiile de îmbarcare şi s-au ciocnit de peron, din cauza unor probleme la sistemele de frânare.

Toate persoanele de la Bâlea, aflate în cele două telecabine care circulă în tandem, au fost evaluate medical de către echipajele medicale aflate la faţa locului şi au fost coborâte din munte de alte echipaje ISU Sibiu, cu două microbuze de transport persoane. Microbuzele de intervenţie au urcat pe Transfăgărăşan până unde drumarii au reuşit să cureţe zăpada de pe carosabil, iar jandamii montani şi salvamonţiştii i-au condus pe turişti de la Bâlea Lac până la locul preluării. În total, 32 de persoane au fost evacuate de la Bâlea Lac.

Între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac circulă simultan două telecabine. Când una ajunge în staţia de la Bâlea Cascadă, a doua parchează în staţia de la Bâlea Lac.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro