Joi, 25 aprilie 2024 - 12:56:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploile şi frigul din ultima săptămână au scumpit legumele


21 iunie 2014

Ne apropiem de jumătatea verii, dar ploaia şi frigul au făcut, din legumele româneşti, trufandale. În numai o săptămână, castraveţii aproape şi-au dublat preţul, iar producătorii, disperaţi, spun că dacă temperaturile continuă să fie la fel de scăzute, vor mări preţul din nou, chiar dacă vor avea pierderi şi de 50%. 

Din cauza temperaturilor scăzute şi a ploilor din ultima săptămână, legumele nu s-au mai copt.

Unii agricultori spun că, dacă vremea va fi tot aşa, vor avea o scădere a producţiei şi cu 25% la sută mai mică. La 8-9 grade, câte au fost zilele acestea, legumele n-au nicio şansă să se coacă.
 
Dar nu sunt compromise doar culturile din solarii, ci şi cele de pe câmp. Agricultorii ar fi trebuit ca până acum să planteze cel puţin a doua cultură.
 
Ploile şi temperaturile au băgat producţia la apă şi, automat, au crescut preţurile. Dacă acum mai bine de o săptămână preţul unui kilogram de castraveţi era în jur de un leu, acum a ajuns la 2,50 lei. Şi preţul ardeilor a crescut. De la 4-5 lei cât era kilogramul acum o săptămână, a ajuns la 6 lei. 
 
Producătorii sunt disperaţi. Dacă temperaturile continuă să fie la fel de scăzute, vor avea pierderi şi de 50 la sută. Pe timpul verii, legumele nu se coc dacă sunt mai puţin de 20 de grade, iar preţurile vor continua să crească.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro