Vineri, 18 octombrie 2024 - 7:29:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Incendiu puternic la fosta fabrică Dorobanţu


16 octombrie 2024

Pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Ploieşti au fost solicitaţi să intervină aseară pentru a localiza şi stinge un incendiu izbucnit în incinta fostei fabrici Dorobanţu, situată în municipiul Ploieşti. Focul a cuprins o parte din acoperişul unei clădiri unde erau depozitate produse alimentare destinate animalelor.

La faţa locului au fost mobilizate rapid trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj SMURD, pentru a gestiona operativ situaţia. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau intens la nivelul acoperişului, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. Datorită intervenţiei prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat în cel mai scurt timp, iar acum se desfăşoară operaţiunile de lichidare completă a focului.

Din primele investigaţii, cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind nerespectarea normelor de siguranţă în utilizarea focului deschis. În cursul zilei, au avut loc lucrări de izolare a acoperişului prin metode ce implicau folosirea focului deschis la temperaturi ridicate. Materialele utilizate s-au supraîncălzit şi au declanşat incendiul.

Din fericire,  nu au fost raportate victime. Echipajele continuă să monitorizeze zona pentru a preveni eventuale reaprinderi şi pentru a finaliza intervenţia.

Autorităţile fac un nou apel la respectarea strictă a normelor de siguranţă în timpul lucrărilor care presupun utilizarea focului deschis, pentru a preveni astfel de incidente care pun în pericol atât bunurile materiale, cât şi vieţile oamenilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro