Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:23:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


30 de adolescenţi au fost răpiţi în Nigeria


27 octombrie 2014

Un număr de 30 de adolescenţi, între care băieţi şi fete, au fost răpiţi de presupuşi islamişti într-un sat din statul Borno, în nord-estul Nigeriei, a declarat duminică un oficial local.
 
"Insurgenţi (...) au răpit (...) băieţi şi fete din regiunea noastră. Ei au luat toţi băieţii de peste 13 ani şi toate fetele de peste 11 ani. Potrivit informaţiilor noastre, 30 de tineri au fost răpiţi în ultimele două zile", a declarat Alhaji Shettima Maina, un oficial din satul Mafa, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
Potrivit acestui oficial local, alte 17 persoane au fost ucise în urma unui atac asupra satului vecin Ndongo.
 
Mafa şi împrejurimile sale sunt ţinta unor atacuri islamiste, susţine el, ceea ce îi determină pe numeroşi locuitorii să fugă către Maiduguri, capitala statului Borno, situată la aproximativ 50 de kilometri depărtare de aceste locuri.
 
Oficialul din Mafa a declarat că a anunţat Guvernul federal nigerian, dar, pentru moment, autorităţile nu au venit în ajutor.
 
Săptămâna trecută, aproximativ 60 de femei şi tinere au fost răpite la Wagga şi Gwarta, două oraşe din statul Borno situate în apropiere de Chibok, unde peste 200 de liceene au fost răpite în aprilie de gruparea islamistă armată Boko Haram.
 
Armata şi Preşedinţia Nigeriei au anunţat la jumătatea lui octombrie că au încheiat un acord de încetare a focului cu Boko Haram. Cu toate acestea, violenţele continuă pe teren.
 
Verificarea produceri unor atacuri în nord-estul Nigeriei este extrem de complicată. Din cauza stării de urgenţă instaurate în nord-estul ţării, stabilirea legăturilor telefonice este dificilă, iar deplasările sunt aproape imposibil de efectuat.
 
Poliţia şi armata au întrerupt aproape complet orice comunicare pe tema violenţelor din ţară.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro