Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:28:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Percheziţii la hoţii din ATM-uri din Prahova


30 octombrie 2012

Procurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat, astăzi, şapte percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti , Satu Mare şi Ploieşti , acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt din ATM-uri prin metoda forking.

În fapt , în perioada iulie- octombrie 2012 , membrii grupului infractional organizat au prejudiciat mai multe unitati bancare  B.C.R. , B.R.D.  , Raiffeisen Bank , Unicredit , Piraeus Bank ,  Nextebank cu suma de 220.000 lei , prin  sustrageri repetate de sume de bani cuprinse intre 2000 si 3000 de lei .

Metoda FORKING presupune următoarele etape: introducerea în ATM a unui card valid aferent unui cont, alimentat în prealabil cu sume mai mari, de cel puţin câteva mii de lei, tastarea codului PIN şi ulterior a comenzii de retragere de numerar, de regulă o sumă mică de bani, iar după eliberarea acestei sume, utilizând un dispozitiv confecţionat artizanal, asemănător unei furculiţe, introdus pe fanta de eliberare a sumei de bani a ATM-ului în timp ce aceasta era deschisă, reluarea comenzii de retragere de numerar a sumei maxime admise de bancă. După acceptul băncii cu privire la eliberarea banilor, se anula la ATM cea de-a doua comandă de eliberare a sumei de bani solicitate, sumă ce fizic rămânea blocată în dispozitivul artizanal introdus pe fanta ATM-ului. Acest procedeu permitea pe de o parte retragerea banilor prin forţarea fantei ATM-ului şi , pe de altă parte , păstrarea în contul titularului cardului folosit a întregii sume de bani.

De asemenea, trei dintre membrii grupării au confecţionat şi deţinut echipamente de skimming destinate copierii datelor de identificare a cardurilor bancare.

La sediul Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse în vederea audierii 15 persoane faţă de care a fost începută urmărirea penală.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Ploieşti,  iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Procurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro