Marţi, 19 martie 2024 - 8:17:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Principesa Margareta a mers cu trenul regal la Alba Iulia


16 octombrie 2012

La 90 de ani de la încoronarea regilor reîntregitori ai României, Ferdinand I şi Maria, un alai cu sânge albastru a venit ieri, la Alba Iulia, cu trenul comandat secolul trecut chiar de către cei comemoraţi.

Familia regală, reprezentată de principesa Margareta şi de principii Radu şi Nicolae, a coborât din tren direct pe un covor roşu, moment în care a fost întâmpinată cu urale de oamenii adunaţi special pentru acest eveniment, în gara din oraş. Regele Mihai I, care peste o săptămână va împlini 91 de ani, nu a putut fi prezent la manifestări, fiind plecat în străinătate. Trenul regal nu a întârziat nici măcar un minut, la fel ca şi oaspeţii de seamă care au respectat cu stricteţe programul pus la cale cu această ocazie.

De la gara din Alba Iulia, aceştia au fost duşi cu o limuzină la Catedrala Reîntregirii, unde au asistat la un serviciu religios, iar mai apoi au participat la Sala Unirii la diferite evenimente legate de împlinirea a 90 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria.

Trenul regal a fost comandat de regele Ferdinand pentru confortul călătoriilor sale oficiale. Ca o ironie a sorţii, vagonul-salon al acestei garnituri a fost locul unde regele Mihai I şi-a servit prânzul pentru ultima dată, în 1947, înainte să fie obligat să abdice şi să părăsească teritoriul României. După 1965, Ceauşescu l-a transformat în trenul său personal. Căptuşit în totalitate cu lemn de nuc, mahon şi trandafir, trenul este dotat cu scaune şi fotolii tapisate cu piele de Cordoba, corpurile de iluminat sunt realizate din sticlă autentică de Murano, iar vazele şi scrumierele sunt din alabastru


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro