Joi, 28 martie 2024 - 3:09:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vaslui: Militar condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie şi furt


7 martie 2015

Un militar din Bârlad a fost condamnat, vineri, la patru ani de închisoare după ce a transportat patru persoane, între care şi doi copii, pentru a comite furturi, iar în urma unei percheziţii în locuinţa sa au fost găsite cartuşe pe care le furase din unitatea militară la care era angajat. 

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, vineri, pe Ionuţ Scânteie, cadru militar la Garnizoana Bârlad, la patru ani de închisoare cu executare pentru comiterea a şase infracţiuni: complicitate la furt şi tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, furt, acces ilegal la un sistem informatic şi tentativă de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, transmite MEDIAFAX.

Magistraţii vasluieni au contopit cele şase pedepse şi au dispus ca fostul militar, aflat în prezent în arest preventiv, să o execute pe cea mai grea, adică doi ani şi trei luni de închisoare pentru complicitate la tâlhărie calificată, la care a fost adăugat un spor de un an şi nouă luni de închisoare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului Militar Iaşi, caporalul Ionuţ Scânteie, angajat al unei unităţi militare din Bârlad, a transportat cu maşina sa, în noiembrie 2014, patru persoane, printre care şi doi copii, în localitatea vasluiană Perieni, unde, în timp ce minorii asigurau paza, celelalte două persoane au furat dintr-o locuinţă un aparat de sudură şi un flex. Apoi, conform înţelegerii anterioare, susţineau anchetatorii, Scânteie i-a luat pe cei patru tineri cu maşina şi i-a transportat în Bârlad.

Două zile mai târziu, pe o stradă din Bârlad, cei doi copii au tâlhărit o femeie de suma de 300 de lei şi de bunuri pe care le avea într-o geantă, victima fiindu-le indicată minorilor de către ceilalţi doi tineri cu care participaseră şi la furtul din Perieni. Şi de această dată, militarul i-a transportat pe cei patru tineri cu maşina sa, luând în schimb un card bancar sustras de la femeie.

După comiterea celor două infracţiuni, anchetatorii au descins la locuinţa lui Scânteie din Bârlad.

"În urma efectuării unei percheziţii la domiciliul caporalului, au fost găsite şase cartuşe de manevră şi un dispozitiv de reglare tun, stabilindu-se că articolele militare au fost sustrase de către acesta de la unitatea la care era angajat. În aceste condiţii, procurorii au dispus, prin ordonanţă, extinderea urmării penale şi continuarea urmării penale faţă de inculpat sub aspectul nerespectării regimului armelor şi muniţiilor", se arăta în rechizitoriul Parchetului Militar Iaşi.

Procurorii au extins cercetările în acest caz şi au constatat că Scânteie a folosit ilegal, la două bancomate, un card al femeii tâlhărite, încercând să retragă sume de bani, însă fără a reuşi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro