Marţi, 19 martie 2024 - 7:45:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rege al asfaltului în arest pentru 29 de zile


2 decembrie 2012

Regele asfaltului, Nelu Iordache, reţinut sâmbătă de DNA în dosarul în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, informează România TV. Avocatul omului de afaceri, Ion Panaitescu, a anunţat, la România TV, că se va face recurs la decizia Tribunalului.

După trei ore de la rămânerea în pronunţare, Tribunalul Bucureşti a decis, duminică, arestarea preventivă a lui Nelu Iordache.

Instanţa a admis astfel propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri.

În aceste condiţii, Iordache va fi dus,înapoi în arest.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Avocaţii omului de afaceri au anunţat că vor face recurs.

Instanţa a anunţat hotărârea la câteva zeci de minute după ora 17.00, când a expirat ordonanţa de reţinere a lui Iordache, însă acesta nu a părăsit tribunalul, deşi era liber să plece, în aşteptarea deciziei.

Omul de afaceri - reţinut sâmbătă de DNA în dosarul în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani -a fost adus la tribunal, duminică dimineaţă, din arestul Poliţiei Capitalei, pentru judecarea propunerii de arestare preventivă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, încheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor.

Nelu Iordache a figurat în ediţia 2011 a Topului Forbes 500 Miliardari pe locul 28, cu o avere de 150 milioane de euro.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro