Vineri, 29 martie 2024 - 3:43:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Traian Băsescu îl atacă pe Raed Arafat


9 ianuarie 2012

arafat-basescuSubsecretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, a fost atacat în direct la Realitatea TV de Traian Băsescu, pe tema privatizării sistemului medical de urgenţă. „Dacă un secretar de stat are ceva de obiectat, trebuie să o facă în primul rând în cadrul ministerului. Dacă are o altă poziţie decât ministrul, ori pleacă ministrul, ori pleacă secretarul de stat”, a declarat preşedintele.


Combatant al intrării asiguratorilor privaţi în sistemul medical de urgenţă, Raed Arafat a fost contrazis în direct de preşedintele Băsescu, care a precizat că indiferent de tipul de asigurare încheiată, orice român va beneficia de asistenţă medicală de urgenţă gratuită.

„Care este nemulţumirea dumneavostră faţă de legea sănătăţii? Asistenţa medicală de urgenţă va fi gratuită, indiferent de asigurator. Şi în acest moment există ambulanţe private. Avem spitale cedate administraţiilor locale. Ar fi rău ca administraţiile locale să cumpere ambulanţe pentru aceste unităţi? Sau ar fi rău ca spitalele private să cumpere ambulanţe pentru transferul pacienţilor către spitalele de stat? Cu ce vă deranjează dacă o ambulanţă privată ajunge mai repede?”, a declarat Traian Băsescu.

De cealaltă parte, Raed Arafat a atras atenţia că „va scădea capacitatea de intervenţie a sectorului public”,  iar în câţiva ani acesta va fi „înghiţit” de cel privat.

Traian Băsescu i-a cerut subsecretarului Arafat să înceteze cu „psihoza” pe care o induce, „că vrem să dăm ambulanţele pe mâna golanilor din sectorul privat”, dar a ţinut să precizeze că „vă înţeleg dorinţa dumneavoastră de a păstra totul la stat.

„S-a reproşat că legea a fost făcută în laboratoarele de la Cotroceni. Legea a fost făcută de cei mai buni specialişti. Ea ar trebui discutată relaxat, nu trebuie transformată de demnitarii Ministerului Sănătăţii într-o campanie de denigrare. Subsecretarii ar trebui să o explice mai bine. Profesorii universitari din sănătate au un grad de aroganţă”.

.„În acest moment sistemul de intervenţii de urgenţă este departe de a fi perfect. Uităm că sunt oameni care mor fără să ajungă nimeni la el. SMURD-ul nu aparţine de Ministerul Sănătăţii, ci de Interne, nu-l privatizează nimeni. Noua lege deschide uşa privaţilor în ceea ce priveşte achiziţionarea de ambulanţe private şi deschiderea unor unităţi de primiri urgenţe autorizate în alte spitale decât cele de stat. Nu se ştie încă ce firme vor fi, dar ele vor fi selectate pe criterii de performanţă”, a precizat preşedintele.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro